Tein omena-karhunvadelmahilloa yhden mehumaijallisen. Keitin ne siksi mehumaijassa, että sain karhunvadelmien siemenet pois ja mehun talteen omenien kera. Omenat hienonsin sosemyllyllä ja lisäsin valuneen nesteen myös samaan kattilaan. Tulipa viitisen litraa hilloa tuosta seoksesta, jossa oli puolet omenaa ja puolet karhunvadelmaa.
Puolukoita, joita oli yli kuusi litraa, keitin kattilassa ja lisäsin sauvasekoittimella soseuttamisen jälkeen sokerin (1,2 kg) ja puolikkaan pussillisen punaista Melatiinia.
Tänään on vuorossa tämän vuoden ensimmäinen päärynähillo. Poimimme puusta ja puun altakin kolmisen ämpärillistä päärynöitä nyt alkuun. Pesin heti ämpärillisen päärynöitä ja ja puolitin ne samalla poistaen kannan ja kukkaperän. Päärynät kippasin jälleen mehumaijaan ja teen hillon samalla menetelmällä kuin omena-karhunvadelmahillonkin.
Jauhoin päärynät sosemyllyssä suoraan isoon kattilaan, jonne lisäsin myös valuneen mehun.
Kuumensin seoksen, lisäsin kilon sokeria ja kiehuvaan seokseen desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia vispilällä sekoittaen.
Keitin pari minuuttia ja nostin
kattilan hellalta sekä purkitin hillon keitettyihin Atamonilla
huuhdeltuihin purkkeihin.
Päärynöitä viipaleina laitamme tänään kasvikuivuriin. Päärynälastut ovat maukasta pureksittavaa karkin sijaan.
Mietin tässä, että mitekä sinä saitkaan ne siemenet pois mehumaijasta?
VastaaPoistaLaitoin alle kaikki karhunvatut ja päälle omenat ja vain omenat sosemyllyllä väänsin - karhunvatut suoraan kompostoriin.
VastaaPoistaTuo päärynähillo on taatusti hyvää, en ole koskaan kyllä maistanut.
VastaaPoistaMinä vaan omenoista !!!
Anneli: Ahkeraa omenahilloilemista!
VastaaPoista