Talvikurpitsat odottivat käsittelyään.
Kaivoin kurpitsoista sisukset pois ja kuorin ne ja tein karkeaa raastetta
monitoimikoneella. Niinpä sitten keitin parista kilosta raastetta
kurpitsasäilykettä valmiiden kurpitsasäilötepussien ohjeen
mukaan kaksinkertaisen annoksen.
Tein lisäksi kurpitsapuuron, jossa
aineksina oli litra vettä ja litra kurpitsaraastetta, desi
kriikunamehua, desi sokeria ja 1 1/4 dl mannasuurimoita. Keitin
kurpitsan pehmeäksi ja soseutin sauvasekoittimella. Lisäsin mehun
ja sokerin. Sekoitin mannasuurimot joukkoon ja haudutin puuron.
Vatkasin jäähtyneen puuron kuohkeaksi.
Loput raasteesta säästän tulevaa
varten pakastimeen, joko sämpylöiden tai keiton pohjaksi.
Pieniä epämuotoisia porkkanoitakin keitin kattilallisen, kuorin ne ja soseutin valmiiksi annoksiksi pakastimeen.
Omenia lähti taas kuivumaan niin uunin päälle kuin vihanneskuivuriinkin. Omenat piti siirtää katoksesta jo sisätiloihin, koska päivälläkin oli jo pakkasta. Samoin kävin tyhjentämässä vesitynnyrit ja ilmaamassa kesävesijohdon.
Soman näköisiä nuo säilykepurkit!
VastaaPoistaJaana: Löysin laatikostani joskus hankkimiani etikettejä, jotka sopivat juuri väreiltäänkin.
VastaaPoistaTäällä sitä ollaan oltu ahkerana myös! Kurpitsapuuro kuulostaa herkulta. Pitääpä joskus itsekin kokeilla! =)
VastaaPoista