9.10.2014

Mangoldikastike

Aamulla ajelimme mökille. Aika pian perillepäästyä  lähdimme sienimetsään. Jonkin verran sieniä löytyikin. Saimme suppilovahveroita, kantarelleja ja mustia torvisieniä. Iltapäivällä innostuin vielä uudelleen sienireissulle. Oli nautinto kuljeskella metsässä.

Mökillä kuten kotonakin kasvoi tänä kesänä mangoldia. Tänään mökillä noukin mangoldin viimeiset  lehdet ja innostuin tekemään mangoldikastikkeen. Kiehautin mangoldia vähässä vedessä, valutin veden pois,  silppusin  mangoldien lehdet, Sulatin kattilassa noin 2 rkl voita ja lisäsin 2 kukkuraista rkl vehnäjauhoja, sekoitin  tahnaksi ja lisäsin 2 dl laktoositonta ruokakermaa, tilkan vettä ja kiersin myllystä ripauksen mustapippuria ja sirottelin valkopippurijauhetta hieman sekä noin 0,5 tl suolaa. Haudutin kymmenkunta minuuttia. Pinnalle vielä persiljasilppua.
Mies nosti maa-artisokat ja kunnosti maa-artisokkamaan ja laitttoi osan mukuloista jo ensi kasvukautta varten takaisin maahan. Maa-artisokka säilyykin parhaiten seuraavaan kevääseen maassa.
Syksyistä on, mutta vielä saunoimme ja uimme - vesi on 9-asteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti