Pakasteessa on reilusti valmista porkkanasosetta, joten porkkanalaatikkojen teko helpottui. Otin pari puolen litran purkillista porkkanasosetta eli noin kilon porkkanaa keitettynä ja hienonnettuna, Lisäksi seokseen 2 desiä riisiä keitettynä puolessa litrassa vettä, 3 ruokalusikallista siirappia, 1,5 teelusikallista suolaa, ropauksen mustapippurijauhetta, ja sen verran laktoositonta punaista maitoa, jotta seoksesta tuli sopivan löysää. Pinnalle ripottelin korppujauhoja ja margariininokareita. Paistoin tunnin verran 200 asteessa.
Viime jouluksi tein viikunakakun ja siitä tuli suosikkini. Niinpä tein tänäänkin sellaisen.
Viikunakakussa on parisataa grammaa viikunoita, jotka silppusin ja kiehautin desissä vettä. 125 grammaa laktoositonta margariinia ja 1,5 desiä sokeria hieroin vaahdoksi. 1 ruokalusikallinen piparkakkumaustetta, 1,5 teelusikallista soodaa ja 3,5 desiä vehnäjauhoja sekoittelin ja lisäsin edellisiin ja vielä lisäsin 1,5 desiä laktoositonta jogurttia. Lopuksi sekoitin mukaan viikunat. Paistoin kakkua tunnin verran 175 asteessa samaan aikaan hedelmäkakun kanssa.
Hedelmäkakussa on 5 desiä vehnäjauhoja, 2 teelusikallista soodaa, 1,5
teelusikallista inkivääriä, 2,5 desiä fariinisokeria, 150 grammaa aprikooseja pilkottuna pieniksi, 100
grammaa appelsiininkuoripaloja ja 100 grammaa sukaattia, 150 grammaa laktoositonta
margariinia ja 2 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia. Vaahdotin margariinin ja fariinisokerin, lisäsin jogurtin ja sekoittelin kaikki kuivat ainekset ja
lopuksi hedelmäsekoituksen taikinaan. Taikinan lusikoin isoon rengasvuokaan ja paistoin siis tunnin 175 asteessa.
Kovasti olet ahkeroinut joulun eteen. Viikunakakkusi on kokeilemisen arvoinen.
VastaaPoistaOtanpas tuon viikunakakun reseptin talteen. En ole koskaan leiponut viikunakakkua.129
VastaaPoistaAimarii ja Annekatariina: Maistoin tuota kakkua jo tänään: mielestäni onnistui mainiosti.
VastaaPoista