22.5.2015

Pappilanmummon raparperipiirakka ilman kananmunaa ja laktoosia

Raparperit kasvavat jo hyvin. Nyt ne ovat parhaimmiillaan. Pitää vain miettiä, mitä kaikkea niistä voisikaan tehdä. Ensimmäiseksi tein raparperipiirakan. Tässä on paljon jogurttia, joten kalkkia saa vaikka raparperi sitä syökin.
Pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen astiaan. Lisäsin 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja puoli desiä vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Toista litraa litraa ohuita raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 4 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia  sekä 4 tl vaniljasokeria ja 2 dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.
Piirakka on raikas, laktoositon ja kananmunaton.

3 kommenttia:

  1. Ai ihmettä, siellä jo saadaan raparperista satoa.
    Minun raparperini on vasta saanut lumet harteiltaan ja jotain punaista pilkottaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas piirakkaohjeista! Niitä olen usein lainannutkin...

    VastaaPoista
  3. Aimarii: Kesä pilkottaa jo sielläkin.
    Jaana: Kiva, kun voin olla hyödykdi.

    VastaaPoista