Olga-sukat valmistuivat tänään mökillä. Istuin verannalla neulomassa
auringonpaisteessa katsellen järvelle ja nautin tyynestä säästä, jossa
ei ollut edes hyttysiä.
Sukat painavat 65 grammaa. Neuloin ne
Novitan vaaleankirjavasta Taika-Nallesta. Silmukoita oli 64, 16
puikoillaan. Ensin neuloin kaksi kerrosta nurjaa, ettei varsi kierrä.
Sitten seuraava kerros: kaksi yhteen takaa oikein, viisi oikein,
langankierto, kaksi oikein, langankierto, viisi oikein , kaksi yhteen
oikein. Koko kerros näin toistaen. Seuraava kerros kaikki oikein. Näitä
kahta kerrosta niin pitkälle kuin haluaa varren. Minä tein kymmenen
reikäkerrosta. Sitten neuloin resoria kymmenen kerrosta. Ensimmäisellä
kerroksella neuloin puikon alussa ja lopussa kaksi yhteen, joten
kavensin yhteensä kahdeksan silmukkaa. Tein vahvennetun kantapään ja
päällyspuolen resoria kärkeen asti.
Sain valmiiksi viime maanantaina myös yhdet sukat. Siniset valepalmikkosukat Nallesta. Ne painavat 77 grammaa.
Mökillä kitkin kasvimaat (paitsi en perunamaata), pesin veneen, hain vanhaa muurahaispesää huussin kuivikkeeksi, käyskentelin metsässä etsien kypsiä mustikoita. Muutamia mustikoita löysinkin. Sen verran, että sormet sotkeentuivat. Ja vähän väliä käväisin uimassa. Veden lämpötilakin lähentelee pariakymmentä astetta.Sain valmiiksi viime maanantaina myös yhdet sukat. Siniset valepalmikkosukat Nallesta. Ne painavat 77 grammaa.
Pappilanmummon KYH2015
aloitukset:
KYH1: Resorisukat Novitan Maastokuvioisesta Seiskaveikasta.
KYH2: Olga-sukat Novitan vaaleankirjavasta TaikaNallesta. Valmiit 2.7.
KYH3: Valepalmikkosukat Novitan kanervanvärisestä Nallesta.
KYH4: Kerttu-sukat Novitan farkunsinisestä sukkalangasta. Valmiit 24.6.
KYH5: Valepalmikkosukat sinisestä Nallesta. Valmiit 29.6.
KYH6: Olgasukat lilasta TaikaNallesta. Valmiit 28.6.
KYH7: Junasukat vaaleanpunaisesta Pikkusiskosta.
KYH8: Kerttu-sukat Usva-langasta.
KYH9: Olga-sukat ruskean-keltaisenkirjavasta TaikaNallesta
KYH10: Olga-sukat punaisesta TaikaNallesta.
KYH11: Kerttu-sukat farkunvärisestä sukkalangasta.
KYH12: Olga-sukat punaisesta TaikaNallesta.
KYH13: Junasukat sinisestä Woolista. Valmiit 13.6.
KYH14: Junasukat valkoisesta Nallesta. Valmiit 16.6.
KYH15: Resorisukat puna-vihreän kirjavasta Novitan Tweed-langasta.
KYH16: Nuken sukat vaaleanvihreästä Pikkusiskosta. Valmiit 25.6.
KYH17: Miesten sukat grafiitinharmaasta Seiskaveikasta.
KYH18: Kerttu-sukat valkoisesta Seiskaveikasta. Valmiit 27.6.
KYH19: Pitsisukat pinkistä Nallesta.
KYH1: Resorisukat Novitan Maastokuvioisesta Seiskaveikasta.
KYH2: Olga-sukat Novitan vaaleankirjavasta TaikaNallesta. Valmiit 2.7.
KYH3: Valepalmikkosukat Novitan kanervanvärisestä Nallesta.
KYH4: Kerttu-sukat Novitan farkunsinisestä sukkalangasta. Valmiit 24.6.
KYH5: Valepalmikkosukat sinisestä Nallesta. Valmiit 29.6.
KYH6: Olgasukat lilasta TaikaNallesta. Valmiit 28.6.
KYH7: Junasukat vaaleanpunaisesta Pikkusiskosta.
KYH8: Kerttu-sukat Usva-langasta.
KYH9: Olga-sukat ruskean-keltaisenkirjavasta TaikaNallesta
KYH10: Olga-sukat punaisesta TaikaNallesta.
KYH11: Kerttu-sukat farkunvärisestä sukkalangasta.
KYH12: Olga-sukat punaisesta TaikaNallesta.
KYH13: Junasukat sinisestä Woolista. Valmiit 13.6.
KYH14: Junasukat valkoisesta Nallesta. Valmiit 16.6.
KYH15: Resorisukat puna-vihreän kirjavasta Novitan Tweed-langasta.
KYH16: Nuken sukat vaaleanvihreästä Pikkusiskosta. Valmiit 25.6.
KYH17: Miesten sukat grafiitinharmaasta Seiskaveikasta.
KYH18: Kerttu-sukat valkoisesta Seiskaveikasta. Valmiit 27.6.
KYH19: Pitsisukat pinkistä Nallesta.
Illansuussa ennen saunomista innostuin vielä leipomaan sämpylöitä ja jugurttisen raparperipiirakan. Raparperipiirakan tein tavallisen piirakkaohjeeni mukaan seuraavan päivän vierasvaraksi.
Pohjataikinaan
laitoin 4 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa
ja 2 tl vaniljasokeria sekä 125 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä
ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen astiaan.
Lisäsin 1 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja neljännes desiä vettä.
Sekoitin ja levitin taikinan kantikkaaseen lasivuokaan.Toista litraa litraa
ohuita raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 2
desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia sekä 2 tl vaniljasokeria ja 1
dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta.
Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.
Piirakka on
raikas, laktoositon ja kananmunaton.
Nätit sukat. Täytyy nyt kirjoittaa tuo ohje vihkoon, että kulkee mukana. En muista ulkoa.
VastaaPoistaMaca:Tykkään tästä mallista kovin itsekin.
VastaaPoista