Torilla on joulukylä ja siellä myös seimi kertomassa joulun sanomaa.
Tänään oli työpäivän jälkeen jouluruokien vuorossa palsternakkalaatikko. Jo useana jouluna olemme tehneet imelletyn perunalaatikon rinnalle vastaavanlaisen palsternakoista. Mies kuori ja keitti painekattilallisen palsternakkoja. Hienonsin ne sauvasekoittimella soseeksi. Lisäsin puolitoista desiä korppujauhoja
turpoamaan parissa desissä laktoositonta kevytkermaa ja desissä kuohukermaa (joka oli jäänyt piparkakkutaikinasta). Maustoin
seoksen lisäämällä 3 tl suolaa, 3/4 tl valkopippuria, saman
verran inkivääriä ja muskottipähkinää sekä desin
hunajaa. Laitoin vielä puolisen litraa keitinlientä ja lisäksi laktoositonta maitoa
löysykkeeksi ja ainekset vuokiin, päälle ripauksen korppujauhoja ja
hieman voinokareita ja uuniin pariksi tunniksi noin 150 asteen
lämpöön. Annoksesta sain neljä 3/4 litran vuoallista sekä litraisen savipotillisen ja pienen puolen litran vuoallisen.
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Ihan vesi tulee kielelle...
VastaaPoistaOho - onpa hauska kirjakuusi!
VastaaPoista