14.12.2015

Palsternakkalaatikko (ei laktoosia eikä kananmunaa)

 Torilla on joulukylä ja siellä myös seimi kertomassa joulun sanomaa.
Tänään oli työpäivän jälkeen jouluruokien vuorossa palsternakkalaatikko. Jo useana jouluna olemme  tehneet imelletyn perunalaatikon rinnalle vastaavanlaisen palsternakoista. Mies kuori ja keitti painekattilallisen palsternakkoja. Hienonsin ne sauvasekoittimella soseeksi. Lisäsin puolitoista desiä korppujauhoja turpoamaan parissa desissä laktoositonta kevytkermaa ja desissä kuohukermaa (joka oli jäänyt piparkakkutaikinasta). Maustoin seoksen lisäämällä 3 tl suolaa, 3/4 tl valkopippuria, saman verran inkivääriä ja muskottipähkinää sekä desin hunajaa. Laitoin vielä puolisen litraa keitinlientä ja lisäksi laktoositonta maitoa löysykkeeksi ja ainekset vuokiin, päälle ripauksen korppujauhoja ja hieman voinokareita ja uuniin pariksi tunniksi noin 150 asteen lämpöön. Annoksesta sain neljä 3/4 litran vuoallista sekä litraisen savipotillisen ja pienen puolen litran vuoallisen. 

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Ihan vesi tulee kielelle...

    VastaaPoista
  2. Oho - onpa hauska kirjakuusi!

    VastaaPoista