29.12.2016

Omenapiirakkaa ja Olgia

Vielä on ollut Antonovka-omenia kellarissa. Omenat ovat kohtalaisen hyvinä säilyneet tähän asti. Tänään mies viipaloi niitä kulhollisen ja  tein niistä sitten omenapiirakan. Omenia kyllä on jäljellä vielä useaan piirakkaan tai muuten syötäviksi. Nyt nuo Antonovkat ovat jo maukkaita syötäviksi, eivät enää niin happamia kuin syksyllä.
Piirakkaan laitoin 1 desin öljyä, 3 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia, ja 3 desiä sokeria. Ne sekoittelin ja lisäsin 5 desiä vehnäjauhoja sekä teelusikallisen soodaa  ja sekoittelin taikinaksi. Taikinan päälle pellille levittelin viipaleet ja viipaleiden päälle sirottelin sokeria ja kanelia. Paistos oli uunissa noin 20 minuuttia 225 asteessa.
Aloitin toisen neuleen Löysäpopoisten Jyjy 2017 -haasteeseen. Tietysti taas sukat. Nämä Olga-malliset ovat tulossa harmaankirjavasta Hot Socks London -langasta.

Löysäpipoisten Jyjyssä 2017 ovat:
1. Farkunsiniset perussukat lapselle. Aloitettu 25.12. Valmiit 28.12. Paino 60 grammaa.
2. Harmaankirjavat Olga-sukat. Aloitettu 29.12. Valmiit . Paino grammaa.


2 kommenttia:

  1. Omenapiirakka olis herkkua minullekin just nyt. Omenat vaan kaupassa.

    Hyvää pian alkavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  2. aimarii: Samoin sinulle ja läheisillesi siunausta vuoteen 2017.

    VastaaPoista