2.6.2017

Raparperipiirakka, laktoositon ja kananmunaton

Tänään tein raparperipiirakan. Se on laktoositon ja kananmunaton.
Pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen astiaan. Lisäsin 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja puoli desiä vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
Pari litraa kiehautettuja ohuita raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle.
Täytteeseen sekoitin 4 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia  sekä 4 tl vaniljasokeria ja 2 dl sokeria.
Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta.
Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.
Tänään tuulee reippaasti. Moneen kertaan ovat lähteneet harsot liikkeelle kasvimaalta. Olen niitä käynyt laittelemassa takaisin. Yksi oli hävinnyt, enkä löytänyt sitä mistään. Kun sitten uudelleen sitä kolmannen kerran etsiskelin, niin löysin sen puusta. Yrittelin haravan avulla saada sitä pois, mutta oli liian korkealla. Siellä se liehuu lippuna ja taisi naapurikin sitä kuvata, kun yritin saada harsoa alas.

Mies teki ison annoksen lihapullia: kolme täyttä pellillistä. Onpahan ruokaa, kun lapsenlapset tulevat hoitoon. (Jos ne sinne asti säästyvät!)

Remonttikin alkaa edistyä hieman: Seiniä on tasoiteltu tänään laastilla.

1 kommentti:

  1. laitoinpa talteen pappilanmummon raparperipiirakan ohjeen :) Teenkin seuraavalla kerralla tällä ohjeella.
    Miellyttävää viikonloppua.

    VastaaPoista