Pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl
leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta
margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen
seosta toiseen astiaan. Lisäsin 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
ja puoli desiä vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle
reunalliselle uunipellille.
Pari litraa kiehautettuja ohuita raparperinpaloja levitin
pohjataikinan päälle.
Täytteeseen sekoitin 4 desiä laktoositonta maustamatonta
jogurttia sekä 4 tl vaniljasokeria ja 2 dl sokeria.
Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan
osasta.
Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.
Tänään tuulee reippaasti. Moneen kertaan ovat lähteneet harsot liikkeelle kasvimaalta. Olen niitä käynyt laittelemassa takaisin. Yksi oli hävinnyt, enkä löytänyt sitä mistään. Kun sitten uudelleen sitä kolmannen kerran etsiskelin, niin löysin sen puusta. Yrittelin haravan avulla saada sitä pois, mutta oli liian korkealla. Siellä se liehuu lippuna ja taisi naapurikin sitä kuvata, kun yritin saada harsoa alas.Mies teki ison annoksen lihapullia: kolme täyttä pellillistä. Onpahan ruokaa, kun lapsenlapset tulevat hoitoon. (Jos ne sinne asti säästyvät!)
Remonttikin alkaa edistyä hieman: Seiniä on tasoiteltu tänään laastilla.
laitoinpa talteen pappilanmummon raparperipiirakan ohjeen :) Teenkin seuraavalla kerralla tällä ohjeella.
VastaaPoistaMiellyttävää viikonloppua.