7.9.2017

Puolukkahillojen aikaan eräs ohje

Maanantaina, vapaapäivänä olin mökillä ja kuljeskelin metsässä. Tarkoitukseni oli poimia sieniä, mutta löysin myös puolukoita. Nyt niitä on putsattu ja keitettykin jo pari kertaa hilloksi. Eilen keitin yhden annoksen hillosokerin kera ja tänään saunan jälkeen vielä yhden annoksen sokerin ja Melatinin kanssa.
Meillä usein hillo hienonnetaan. Tälläkin kerralla puhdistetut puolukat huuhdoin ja samalla keräilin vielä joitakin huonoja pois. Kattilaan sain kuusi-seitsemän litraa puolukkaa, jotka sauvasekoittimella hienonsin ja kuumensin hitaasti kiehuvaksi vähän väliä puulastalla sekoitellen, lisäsin kilon sokeria ja taas sekoittelin vähän väliä, ettei keitos palanut pohjaan.Viimeksi lisäsin pariin desiin sokeria sekoitetun punaisen Melamiinipussillisen jauhetta vispilällä sekoittaen seokseen. Pari minuuttia kiehutin ja sitten
kiehuvassa vedessä keitettyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin ja kansiin purkitin tuon hilloseoksen.
Seitsemän purkillista puolukkahilloa sain. En tiedä vielä, miten hyvin tämä hyytyy, koska purkit ovat vielä kuumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti