20.2.2018

Ennen ja jälkeen



Pataleipää. Samalla uuninlämmityksellä tulee kaksikin. 

Näissä on kummassakin kuutisen desiä vehnäjauhoja, kaksi kauraleseitä, neljännesdesi sesamia, iso ropaus tyrnijauhetta, knafti teelusikallinen kuivahiivaa, lähes kaksi teelusikallista suolaa sekä lämmintä vettä niin paljon, että tuli lusikalla sekoittaen sopivan löysä taikina. Vuorokauden taikinat muhivat kulhoissaan takan vieressä. 

Tänään lämmitin uunin patoineen 250 asteeseen ja laitoin patoihin tipan öljyä ja kaavin kulhosta taikinan, jonka olin vielä sekoittanut uunin lämmityksen alkaessa, pataan. Paistoin puoli tuntia kansi päällä 250 asteessa ja vielä 20 minuuttia ilman kantta 225 asteessa. 
Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on ENNEN JA JÄLKEEN.

13 kommenttia:

  1. ompas herkullisen näköistä, hjam <3 Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Herkulliset ennen ja jälkeen kuvat:)

    VastaaPoista
  3. It is amazing how the baking process happens...from simple flour to delicious bread.
    Have a good week!

    VastaaPoista
  4. Teilläkin on leivottu.
    Herkullista tuoretta leipää, nam.

    VastaaPoista
  5. Onni on lämmin leipä, itse leivottu ❤️

    VastaaPoista
  6. Niin herkullisen näköistä että vesi herahtaa kielelle!!

    VastaaPoista
  7. Nyt tulee nälkä kun kiertelen katsomassa näitä, edellisessä sämpylöitä ja täällä leipää. :P Taidan mennä jääkaapille. ;)

    VastaaPoista
  8. Niin herkullisen näköistä! Pitää kokeilla, saattaisi maistua meilläkin.

    VastaaPoista
  9. Tunnen ihan nenässäni vastapaistetun lämpimän leivän tuoksun. Herkullista!

    VastaaPoista