Paimenen syyslaulun sanoin: Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee...
Mökkikausikin vetelee viimeisiään.
Hilloamisetkin alkavat olla valmiina. Vielä jotain on tulossa: tyrnit.
Maanantaina oli vapaapäivä, joten oli aikaa hillota. Luumuomenahilloa tein maijallisen. Kaksi kolmasosaa omenaa, yksi kolmasosa luumua oli höyrystymässä. Sitten sosemyllyn läpi ja isoon kattilaan, jossa keitin hillon, seos sekä valunut mehu.
Herkkuhilloa oli mukava tehdä, kun ostin öljysiemenkurpitsaa pari kiloa. Tässä herkkuhillossa on yhtä paljon kurpitsaa (kesäkurpitsan tilalla öljysiemenkurpitsaa), hapanta omenaa ja marja-aroniaa.
Isoon kymmenen litran kattilaan laitoin 3 litraa riivittyjä ja pestyjä
marja-aronioita, kolme litraa öljykurpitsanpaloja (vain kuoret ohuelti pois) ja samoin kolme
litraa happamia omenanpaloja kuorineen sekä neljäsosa litraa vettä. Keittelin ne
pehmeiksi, hienonsin sauvasekoittimella, lisäsin lähes kaksi kiloa sokeria ja
kuumensin vielä ja lisäsin pussillisen punaista Melatinia pieneen
määrään sokeria sekoitettuna. Purkitin Atamonilla huuhdeltuihin kuumiin keitettyihin purkkeihin ja kansiin.
Joululahjoja on ollut jo aiheellista valmistaa. Tänäkin vuonna hilloja ja marmeladeja olen valmistanut jo joulua silmälläpitäen. Tein mausteisen luumuhillon suurinpiirten Dan-sukkerin ohjeilla. Tähän annokseen (26 purkillista valmista joulumarmeladia) oli kolmen litran kulhollinen soseutettua luumua, desi sitruunamehua, kilo hillosokeria ja
ruokalusikallinen kardemummaa sekä kolme kanelitankoa ja pussi punaista
Melatinia sekä pari desiä hienoa sokeria ja kolme korkillista Palinkaa.
Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on SYKSYN MERKKEJÄ
Wow... all that good jam...!
VastaaPoistaAivan ihania joululahjoja!
VastaaPoistaOn sulla hillopurkki poikineen - namskis! Upean kärpässienenkin olet löytänyt. Kaunista syksyä!
VastaaPoistaSyksyn kauneutta ja herkkuhetkiä luvassa.Oletpa tosi ahkera mutta sieltä se joulu tulla tupsahtaa taas.
VastaaPoistaKauniita syksyisiä kuvia.
VastaaPoistaPurkkirivistöjä katsoessa herahtaa vesi kielelel :)
Syksy alkaa jo olla pulkassa, kun säilykkeet ovat kaapissa. :)
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Tosiaan, jouluun ei ole enää kuin kolme kuukautta. Pitääpä alkaa minunkin miettimään, että mitä sitä jouluksi, niin ei tulisi sitten niin kiire... :)
VastaaPoistaOmenahilloa on tullut keiteltyä useamoi kattilallinen.
VastaaPoistaKysymys: Ovatko blogisi, esimerkiksi tämä blogi, vain Bloggerissa? Google plus on täysin sekoittanut blogini, en pääse kommentoimaan omiin blogeihini.
VastaaPoistaanna.amnell@gmal.cm
Vain bloggerissa tämä blogi.
VastaaPoistaKiitos, koetan muuttaa kaikki pelkkään Bloggeriin. Muutkin ovat valittaneet samasta ongelmasta. Kokeilen, pääsenkö kommentoimaan yhdestä blogistani.
VastaaPoistaPaljon hyvää makua olet säilönyt talven varalle!
VastaaPoistaMahtava hillovaraston olet keitellyt. Oikein mukavaa syksyn jatkoa!
VastaaPoistaNo huh-huh minkä määrän olet hilloja väsännyt. Upeaa!
VastaaPoistaJa niin söpönen kärpässienikuva :)
Voi niin söpö kärpässieni!
VastaaPoista