Nokkosta talvella kuittuna ja hienonnettuna, käytän paljon ruoanlaitossa niin kastikkeissa, keitoissa kuin leivonnassa. Kuivattu nokkonen sisältää muun muassa rautaa , piitä ja kalsiumia.
Tyrnijauhe puolestaan sisältää tyrnin siemenet kuorineen. Ne on jauhettu hyvin pieneksi, jolloin siemenen rakenne rikkoutuuu ja siemenöljyt pääsevät esiin.
Käytämme monia muitakin itse kuivattuja mausteita, kuten persiljaa, lipstikkaa, mäkimeiramia, minttua, rakuunaa... Meillä on ollut kauan kasvikuivuri, mikä helpottaa näiden kuivaamista. Ja kun syksyllä alkaa uuninlämmitys, niin uunin päällä on hyvä kuivata uuninlämmöllä monenlaista kuten omenaviipaleita ja suppilovahveroita.
MakroTex-haasteen tämän viikon aiheena on KUIVA.
Edit: Tällaiset leivistä tuli tällä kerralla:
Teidän keittiössänne tuoksuu aina kyllä herkulliselta!
VastaaPoistaTosi kiva, miten erilaisia lähestymistapoja tässä haasteessa on käytetty. :)
VastaaPoistaKuivatut mausteet ovat käteviä!
VastaaPoistaVarmasti maukasta ja terveellistä!
VastaaPoistaMausteet säilyy hyvin kuivattuna.
VastaaPoistaOijoi, ihania makuja! Nokkosta voisin käydä ostamassa pitkästä aikaa minäkin. :)
VastaaPoistaHerkulliset leivät tulossa.
VastaaPoistaKuivaaminen on vanhan ajan - aina hyvä säilömistapa. Aromit ja vitamiinit ovat tallella, eikä vie paljon tilaa.
VastaaPoistaLeivästä tulee varmasti hyvää!
voi namis..pitäskin tehdä pataleipää taas :)
VastaaPoista