Viikunakakussa on parisataa grammaa viikunoita, jotka silppusin ja kiehautin desissä vettä. 125 grammaa laktoositonta margariinia ja 1,5 desiä sokeria hieroin vaahdoksi. Lisäsin 1 ruokalusikallisen piparkakkumaustetta, 1,5 teelusikallista soodaa ja 3,5 desiä vehnäjauhoja sekoittelin ja vielä lisäsin 1,5 desiä laktoositonta jogurttia. Lopuksi sekoitin mukaan viikunat. Paistoin kakkua tunnin verran 175 asteessa.
Hedelmäkakussa
on 5 desiä vehnäjauhoja, 2 teelusikallista soodaa, 1,5
teelusikallista inkivääriä, 2,5 desiä fariinisokeria, 250 grammaa sekahedelmiä pieniksi paloiksi pilkottuna vermutilla haudettuina ja 100 grammaa Hedelmämixiä, 150 grammaa
laktoositonta
margariinia ja desi laktoositonta kermaa ja desi appelsiinimehua. Vaahdotin
margariinin ja fariinisokerin, lisäsin nesteet ja sekoittelin kaikki
kuivat ainekset ja
lopuksi hedelmäsekoituksen taikinaan. Taikinaa paistoin voidellussa ja korppujauhotetussa isossa rengasvuoassa tunnin 175 asteessa. Valmiin kakun säilöin neljään osaan pakastimeen.
Mies leikkasi sipulit ohuiksi renkaiksi ja sitten puolitti ne vielä. Laitoin sipulit litran kokoiseen lasipurkkiin. Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja suolaa sekä mustapippuria niin kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan. Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja jätin seoksen marinoitumaan vähintään pariksi päiväksi.
Vielä valmistin piparkakkutaikinan, tutun kardemummapiparitaikinan reseptin hieman uusiksi.
Kardemummapiparit
250 grammaa laktoositonta margariinia
3 dl sokeria
2 dl siirappia
3 tl inkivääriä
4 tl kardemummaa
3 tl soodaa
11 dl vehnäjauhoja
1 dl laktoositonta kermaa
1 dl appelsiinimehua
Kiehautin siirapin, sokerin ja mausteet ja lisäsin rasvan. Kun seos oli hieman jäähtynyt, vatkasin sitä vaahdoksi, lisäsin nesteet ja jauhot, joihin olin soodan sekoittanut.
Pakkasin karkkipurkkiin seoksen ja laitoin jääkaappiin odottelemaan paistamista. Toivottavasti taikina ei tule syötyä kokonaan ennen kuin pipareita leivotaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti