10.12.2020

Timon punasipulisalaatti


Aineksina tässä punasipulisalaatissa on puoli kiloa punasipulia, 2 dl punaviinietikkaa, 4 rkl sokeria, 1 tl suolaa ja hieman mustapippuria sekä 2 dl öljyä.

Mies leikkasi sipulit ohuiksi renkaiksi ja sitten puolitti ne vielä. Laitoin sipulit litran kokoiseen lasipurkkiin. Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja suolaa sekä mustapippuria niin kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan. Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja jätin seoksen marinoitumaan. Ainakin pari päivää pitää olla jääkaapissa kaikessa rauhassa ennen kuin se on maukasta syötäväksi. 

Tämän ohjeen olen saanut entiseltä naapurilta, Timolta, joka on mainio kokki muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti