25.8.2021

Päärynähillo-ohje

Aune-päärynöitä kasvaa kotona kahdessa puussa. Tänä vuonna ne ovat aika rupisia ja osin jo ovat mädäntyneet. Johtuisiko kuumasta kesästä ja nyt sateista. Keräsin kolme ämpärillistä.




Päärynähilloon huuhtomisen jälkeen halkaisin ämpärillisen päärynöitä  kahtia, poistin kukkaperän ja kannan ja huonot osat sekä nakkelin ne mehumaijaan. Kiehautin mehumaijallisen päärynöitä pehmeiksi. Jauhoin päärynät sosemyllyssä suoraan isoon kattilaan, jonne lisäsin myös valuneen mehun. Kuumensin seoksen, lisäsin lähes puolitoista kiloa sokeria ja desin sitruunamehua sekä sitten kiehuvaan seokseen desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia (jota löytyi vielä kätköistä, vaikka tuotanto on jo lopetettu) vispilällä sekoittaen. Keitin pari minuuttia ja nostin kattilan hellalta sekä  purkitin hillon keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Tämänpäiväisestä satsista tuli 14 pienehköä purkillista hilloa, joka hyytyi hyvin. - Olisi voinut hyytyä ilman Melatiniakin.





3 kommenttia:

  1. Huh, huh! Säilömisessä hommaa riittää. Meillä on tehty omenasosetta ja syötykin jo yksi purkki aamupuurojen kera.

    VastaaPoista
  2. Puikko...: kiitos, oli siinä urakkaa!
    Jaana:omenia ei tänä vuonna juuri tullut. Hyvä kun olet saanut. Omenahillo on raikasta hyvää.

    VastaaPoista