Aineksina oli 250 g laktoositonta maitorahkaa, 1 l laktoositonta maitoa, n. 0.5 dl sokeria, noin 50 g laktoositonta rasvaa sulatettuna, 1 tl suolaa ja 5 dl vehnäjauhoja. Sekoitin kaikki ainekset yhteen rasvaa lukuunottamatta. Laitoin 50 g margariinia kuumalle reunalliselle pellille hetkeksi uuniin. Kaadoin pellille rasvan levityksen jälkeen taikinan, jota olin turvottanut puoli tuntia. Paistoin pannukakun 200 asteessa 35 minuuttia. Tarjoilin sitä ruusukvitteni-omenahillon kera.
Olen usein tehnyt taikinan ilman rahkaa ja käyttänyt leivinjauhetta kohotusaineena. Nyt taikina kohosi hienosti kuten pannukakku, joka tehdään kananmunan kera. Makukin oli hyvä!
Varmaa rahka toimii siinä kokoavana aineena, kun munia ei ole. Hyvä tietää, että noinkin voi tehdä, jos tulee kananmuna-allergisia kylään.
VastaaPoistaPuikoillanikin: Ensimmäisen kerran näin kokeilin ja hyväksi havaitsin.
VastaaPoista