Silloin tällöin meillä tehdään karjalanpaistia. Tällä kerralla laitoin vuokaan pari isoa porkkanaa paloina, neljä pienehköä sipulia, kaksi teelusikallista suolaa, kymmenkunta pippuria, 700 grammaa lihaa, josta osa sianlihaa, osa naudanlihaa sekä kiehuvaa vettä niin paljon, että lihat peittyivät.
Vuoka siirrettiin takkaan, kun hiillos oli himmennyt, ritilän päälle yöksi. Parin tunnin kuluttua avasin vielä uunin luukun ja nostin vuoan päälle kannen. Aamulla otettiin lämmin kastike uunista jäähtymään. Tämän pakastan joulua varten.
Varmasti maukasta.
VastaaPoistaKarjalanpaisti onkin tosi herkullista ja yksi niistä harvoista ruoista joita minäkin osaan tehdä =) Tyttäreni skotlantilainen miesystävä kävi luonani kylässä ja valmistin heille karjalanpaistia. Oli kuulemma tosi maittavaa. Skottipoikakin tykkäsi.
VastaaPoistaPuikoillanikin: Oli ja oli pehmeää!
VastaaPoistaSude: Todella mukavaa, että myös ulkomaalaisset tykkäävät meidän peerinneruoistamme.
Karjalanpaistia tein nyt leivinuunissa, kun oli jälkikasvua. Lapsenlapsetkin söivät, kun liha on niin mureaa. Ihana ruoka.
VastaaPoistaLeivinuunia kyllä kaipaan.
Poista