Tänään teimme sipulipikkelsiä. Kilon verran punasipulia leikeltiin ohuiksi puolitetuiksi viipaleiksi. Liemeen tuli 2 dl valkoviinietikkaa, yli desi hunajaa, 1 teelusikallinen suolaa, 2 dl rypsiöljyä , jotka kiehautin ja lisäsin ruokalusikallisen sitruunamehua sekä sipulit noin kymmeneksi minuutiksi marinoitumaan. Seos siirrettiin jäähtymään. Kun seos oli jäähtynyt purkitimme sen pariin lasipurkkiin ja purkit vietiin viileään.
Päivällä tein peruna-sipuli-lihasuikalepaistoksen uunissa. Mustapippuria ja suolaa sekä ruokakermaa tuli lisäksi seokseen. 200 astetta ja tunti uunissa. Söimme paistoksen puolukan, punajuuren ja suolakurkun kera.
Keskiviikkoisin käyn kirjoituskurssilla yrittelemässä työstää elämänkertaa pieninä palasina. Ryhmä on mukava ja vetäjä osaa antaa hyvin palautetta. Kiva olla mukana!
Tämä onkin herkkua, minäkin opettelin tekemään.
VastaaPoistaElämänkertakirjoittaminen kuulostaa jännältä.
VastaaPoistaSude: Teemme silloin tällöin tätä lisukkeeksi ruokapöytään.
VastaaPoistaPuikoillanikin: Olen jo useamman vuoden kynyt ryhmässä kirjoittamassa - ryhmä on kiva paikka saada palautetta.