Säilöntää meneillään vielä. Tänään puolukkahilloa ja herkkuhilloa.
Herkkuhillon ohje tässä:
Isoon kymmenen litran kattilaan laitoin 3 litraa riivittyjä ja pestyjä marja-aronioita, kolme litraa kesäkurpitsanpaloja ja samoin kolme litraa omenanpaloja kuorineen sekä neljäsosa litraa vettä. Keittelin ne pehmeiksi, hienonsin sauvasekoittimella, lisäsin lähes kaksi kiloa sokeria ja kuumensin vielä ja lisäsin pussillisen punaista Melatinia pieneen määrään sokeria sekoitettuna. Purkitin Atamonilla huuhdeltuihin kuumiin keitettyihin purkkeihin ja kansiin. Kutsumme tuota marja-aronia-kesäkurpitsa-omena-hilloa herkkuhilloksi. Se ei maistu miltään noista aineksista, vaan herkulliselta.
On siinä purkkia purkin vieressä. Nyt voi talvi tulla.
VastaaPoistaTuo onkin varmaan hyvän makuista ja terveellistä hilloa. Tekis mieli ihan maistaa.
VastaaPoistaPuikoillanikin: vielä kurpitsat ja aroniamehut.
VastaaPoista