20.12.2016

Marinoitu punasipulisalaatti

Sain ohjeen ystäväperheen Timolta marinoituun punasipulisalaattiin. Kun vierailin heillä, sain maistaa tällaista ja se oli todella maukasta. Tällaista salaattia voi tarjoilla myös vihreän salaatin tai sekasalaatin  salaatinkastikkeeksi.


Aineksina punasipulisalaatissa on puoli kiloa punasipulia, 2 dl punaviinietikkaa, 4 rkl sokeria, 1 tl suolaa ja hieman mustapippuria sekä 2 dl öljyä. 

Leikkasin sipulit ohuiksi renkaiksi ja sitten puolitin ne vielä. Laitoin ne n. litran kokoiseen lasipurkkiin. Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja suolaa sekä mustapippuria niin kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan. Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja suljin purkin ja jätän sen maustumaan, marinoitumaan pariksi päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti