Sain ohjeen ystäväperheen Timolta marinoituun punasipulisalaattiin. Kun vierailin heillä, sain maistaa tällaista ja se oli todella maukasta. Tällaista salaattia voi tarjoilla myös vihreän salaatin tai sekasalaatin salaatinkastikkeeksi.
Aineksina
punasipulisalaatissa on puoli kiloa punasipulia, 2 dl punaviinietikkaa, 4 rkl
sokeria, 1 tl suolaa ja hieman mustapippuria sekä 2 dl öljyä.
Leikkasin sipulit
ohuiksi renkaiksi ja sitten puolitin ne vielä. Laitoin ne n. litran kokoiseen lasipurkkiin.
Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja suolaa sekä mustapippuria niin
kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan. Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin
hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja suljin purkin ja jätän sen maustumaan, marinoitumaan pariksi päiväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti