Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on YMPYRÄ.
Tämän syksyn viimeisen hillon/marmeladin tein äskettäin. Tänä vuonna japaninruusukvittenit tuottivat aika vähän hedelmiä ja niistäkin vain osa kypsyi keltaisiksi. Tosin kaikissa siemenet olivat tulleet ruskeiksi.
Kaivoin keskustan siemenineen näistä hedelmistä pois. Pilkoin kvittenit ja lisäksi pieniä happamia omenoita, yhteensä pari litraa. Kvitteneitä oli kolmasosa ja omenaa kaksi kolmasosaa.
Keitin noin kolmessa desissä vettä nuo hedelmäpalat pehmeiksi kuorineen. Hienonsin sauvasekoittimella. Lisäsin purkillisen (330 grammaa) hillo-marmeladisokeria ja keitin vielä jonkin aikaa seosta. Purkitin hillon keitettyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Tuli tiivistä marmeladia!
Hyvin sopivat kuvasi tämänkertaiseen Makrotex-teemaan ja saatiin vielä hilloresepti kaupan päälle. Kiitos. :)
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Clever composition!
VastaaPoistaTuotapa oli mukava maistaa. Omatekemä on aina parasta.
VastaaPoistaUusi tuttavuus on minulle japaninruusukvittentti.
VastaaPoistaKauniita kuvat!
Olet ihaltavan tuottelias! Ja kuvat ihanan pirteät tämän syksyn harmauden keskellä.
VastaaPoistaEn ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋
VastaaPoistaEn ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋
VastaaPoistaThese are delicious circles:) Thank you for visiting me last week!
VastaaPoistaHedelmätkin niin kauniita lähikuvassa, mukavia ympyröitä:)
VastaaPoistaAivan vieras hedelmä minulle. Sinun keittiössäsi syntyy niin kaikenlaista, herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKauniit ympyrät, etenkin tuo kansi.
VastaaPoistaOsatapa hillota!
VastaaPoistaVau kuulostaa herkulliselta! En ole kvitteniä tainnut ikinä maistaa mutta eikös muumimamma aina keittänyt kvittenihilloa?
VastaaPoistaKiva ympyrä kvittenillä, Täällä kvittenit ovat kaupoissa juuri nyt,mutta googlasin tuon japaninruusukvittenin, ja taitaa olla pienempi kvitteni kyseessä. Kvitteneistä saakin tehtyä hyvää hilloa:)
VastaaPoistaKivoja ympyröitä!
VastaaPoistaEn ole maistanut, en edes nähnyt tuollaista hedelmää.
VastaaPoistaSinun kellari on varmaan aivan pullollaan herkkuja, niin paljon olet niitä keitellyt.
Olipa kiva postaus tähän aiheeseen, kiitos :)
VastaaPoistaHienot ympyrät. Täysin uusi tuttavuus tuollainen japaninruusukvitteni, en olekkaan ennen edes kuullut.
VastaaPoistaKauniit ruusukvittenit!
VastaaPoistaSiinäpä tosiaan ympyrää moneksi. Tuo kasvis/hedelmä olikin mulle ihan uusi tuttavuus, edes nimi ei soittanut mitään kelloja. ^^
VastaaPoista