7.11.2017

Ympyriäinen

Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on YMPYRÄ.

Tämän syksyn viimeisen hillon/marmeladin tein äskettäin.  Tänä vuonna japaninruusukvittenit tuottivat aika vähän hedelmiä ja niistäkin vain osa kypsyi keltaisiksi. Tosin kaikissa siemenet olivat tulleet ruskeiksi. 
Kaivoin keskustan siemenineen näistä hedelmistä pois. Pilkoin kvittenit ja lisäksi pieniä happamia omenoita, yhteensä pari litraa. Kvitteneitä oli kolmasosa ja omenaa kaksi kolmasosaa. 
Keitin noin kolmessa desissä vettä nuo hedelmäpalat pehmeiksi kuorineen. Hienonsin sauvasekoittimella. Lisäsin purkillisen (330 grammaa) hillo-marmeladisokeria ja keitin vielä jonkin aikaa seosta. Purkitin hillon keitettyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Tuli tiivistä marmeladia!

20 kommenttia:

  1. Hyvin sopivat kuvasi tämänkertaiseen Makrotex-teemaan ja saatiin vielä hilloresepti kaupan päälle. Kiitos. :)

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
  2. Tuotapa oli mukava maistaa. Omatekemä on aina parasta.

    VastaaPoista
  3. Uusi tuttavuus on minulle japaninruusukvittentti.
    Kauniita kuvat!

    VastaaPoista
  4. Olet ihaltavan tuottelias! Ja kuvat ihanan pirteät tämän syksyn harmauden keskellä.

    VastaaPoista
  5. En ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋

    VastaaPoista
  6. En ole varmaan koskaan maistanut kvitteniä. Avartava tämä sinun blogisi. 😋

    VastaaPoista
  7. These are delicious circles:) Thank you for visiting me last week!

    VastaaPoista
  8. Hedelmätkin niin kauniita lähikuvassa, mukavia ympyröitä:)

    VastaaPoista
  9. Aivan vieras hedelmä minulle. Sinun keittiössäsi syntyy niin kaikenlaista, herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  10. Kauniit ympyrät, etenkin tuo kansi.

    VastaaPoista
  11. Vau kuulostaa herkulliselta! En ole kvitteniä tainnut ikinä maistaa mutta eikös muumimamma aina keittänyt kvittenihilloa?

    VastaaPoista
  12. Kiva ympyrä kvittenillä, Täällä kvittenit ovat kaupoissa juuri nyt,mutta googlasin tuon japaninruusukvittenin, ja taitaa olla pienempi kvitteni kyseessä. Kvitteneistä saakin tehtyä hyvää hilloa:)

    VastaaPoista
  13. En ole maistanut, en edes nähnyt tuollaista hedelmää.
    Sinun kellari on varmaan aivan pullollaan herkkuja, niin paljon olet niitä keitellyt.

    VastaaPoista
  14. Olipa kiva postaus tähän aiheeseen, kiitos :)

    VastaaPoista
  15. Hienot ympyrät. Täysin uusi tuttavuus tuollainen japaninruusukvitteni, en olekkaan ennen edes kuullut.

    VastaaPoista
  16. Siinäpä tosiaan ympyrää moneksi. Tuo kasvis/hedelmä olikin mulle ihan uusi tuttavuus, edes nimi ei soittanut mitään kelloja. ^^

    VastaaPoista