Meillä tuo puuro valmistetaan liotetuista rikotuista ohrasuurimoista = ryyneistä. Ryynit liotetaan muutaman tunnin ajan punaisessa laktoosittomassa maidossa, johon on sekoitettu jo suolakin, samassa astiassa, joka laitetaan uuniinkin. Seos sekoitetaan vielä ennen uuniin laittoa. Kun lämmitämme illalla takkauunin, niin sen jälkeen ritilälle uuniin nostetaan tuo kulho sisältöineen yöksi. Parin tunnin kuluttua usein laitan ison kattilankannen kulhon päälle, kun jo puuro on saanut kauniin ruskean kuoren. Parhaimmalta minusta maistuu juuri tuo kuoren alla oleva osa.
Iso kulho (meillä pyrex-lasinen noin neljän litran kulho)
2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 l laktoositonta punaista maitoa
1 tl suolaa
Nautitaan voisilmän tai maidon ja vaikkapa hillon kera. Myöhemmin, jos puuroa jää, sitä voi lämmittää lautasella mikrossa tai paistaa pannulla voissa.
MakroTex-haasteen tämän viikon aiheena on JOTAIN HERKULLISTA.
Varmasti hyvää, nam!
VastaaPoistaPuuro sopii kesään ja talveen ja tuo niin mummolan mieleen.
VastaaPoistaHyvältä näyttää. Täällä ei muuta uunipuuroa valmisteta kuin riisipuuroa. Mutta sitä meillä syödäänkin muutoinkin kun vain jouluna. Kesäaikaan ei niinkään, mutta lähes ympäri talven. Ja aina uunissa.
VastaaPoistaIhan parasta puuroa tulee puu-uunissa.
VastaaPoistaPuuro on aina herkullista!
VastaaPoistaMainio perinnejuttu ♥ Tekisi mieli maistaa.
VastaaPoistaSiinä on iso ero maussa, tekeekö uunissa vaiko keittää hellalla.
VastaaPoistaUunissa maku täyteläistyy.
Herkullista puuroa.
Oho, enpäs ole moista maistanut!
VastaaPoistaOi kun näyttää hyvältä ja niin herkulliselta. Tuollainen on varmasti hyvinkin maistuva aamupala. Kelpaisia ainakin minulle. Itse en ole koskaan moista tehnyt.
VastaaPoistaUunipuuro onkin helppo tehdä. Meillä uunipuuroa syödään seuraavana päivänä keitetyn kiisselin kanssa, niin kuuma kiisseli lämmittää puuronkin sopivaksi.
VastaaPoistaKerrassaan, uuniohrapuuro on yksi parhaimmista puuroista ja tuo näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoista