Tänään illalla kirjoitustöiden ohella tein pellillisen raparperipiirakkaa. Se
on laktoositon ja kananmunaton.
Pohjataikinaan laitoin 8 dl
vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2
tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margariinia.
Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen
astiaan. Lisäsin 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja puoli
desiä vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle
reunalliselle uunipellille.
Pari litraa raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 4 desiä
laktoositonta maustamatonta jogurttia sekä 4 tl vaniljasokeria
ja 2 dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen,
joka jäi pohjataikinan osasta.
Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175
asteessa.
Kiitos vinkistä, kokeillaan. Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoista