Tein pari päivää sitten raparperipiirakan, jonka pakastin synttäreitä varten. Se on laktoositon ja kananmunaton ja gluteeniton. Pohjataikinaan laitoin 4
dl gluteenittomia jauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl
leivinjauhetta ja 1 tl soodaa ja 1 tl vaniljasokeria sekä 125 g
sulatettua
laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon
kolmanneksen
seosta toiseen astiaan. Lisäsin 1 dl laktoositonta maustamatonta
jogurttia
ja neljännesdesin vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle kantikkaaseen lasivuokaan.Litran verran ohuita
raparperinpaloja levitin
pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 2 desiä laktoositonta
maustamatonta
jogurttia sekä 2 tl vaniljasokeria ja 1 dl sokeria. Kaiken päälle
levitin
muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa hieman alle ¾
tuntia 175
asteessa.
Tänään tein appelsiinimuffineja eli gluteenittomia, maidottomia ja munattomia muffineita.
Sekoitin 200 grammaa sulatettua kasvimargariinia ja 2 desiä
appelsiinimehua. Toiseen kulhoon laitoin 3 desiä tattarijauhoja, 3 desiä perunajauhoja, desin tummaa kaakaojauhetta, 3,5 desiä
sokeria, 4 teelusikallista leivinjauhetta ja samoin 4
teelusikallista vaniljasokeria. Sekoitin nämä ja sihdin läpi sirottelin
rasva-appelsiinimehuseokseen. Sekoitin tasaiseksi taikinaksi. Laitoin
taikinan 22 kaksinkertaiseen paperiseen muffinivuokaan, joihin oli
sivellyt hieman öljyä pullasutilla. Sirottelin päälle keltaisia strösseleitä.
Paistoin muffineita noin 15 minuuttia 200 asteessa.
Kiitos vinkeistä.
VastaaPoistaJoskus käy vieraita, jotka eivät voi nauttia meidän normaaleja kahvipöydän antimia.