Tein pari päivää sitten raparperipiirakan, jonka pakastin synttäreitä varten. Se on laktoositon ja kananmunaton ja gluteeniton. Pohjataikinaan laitoin 4 
dl gluteenittomia jauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl
leivinjauhetta ja 1 tl soodaa ja 1 tl vaniljasokeria sekä 125 g 
sulatettua
laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon 
kolmanneksen
seosta toiseen astiaan. Lisäsin 1 dl laktoositonta maustamatonta 
jogurttia
ja neljännesdesin vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle kantikkaaseen lasivuokaan.Litran verran ohuita 
raparperinpaloja levitin
pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 2 desiä laktoositonta 
maustamatonta
jogurttia  sekä 2 tl vaniljasokeria ja 1 dl sokeria. Kaiken päälle 
levitin
muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa hieman alle ¾ 
tuntia 175
asteessa.
Tänään tein  appelsiinimuffineja eli gluteenittomia, maidottomia ja munattomia muffineita.
Sekoitin 200 grammaa sulatettua kasvimargariinia ja 2 desiä 
appelsiinimehua. Toiseen kulhoon laitoin 3 desiä tattarijauhoja, 3 desiä perunajauhoja,  desin tummaa kaakaojauhetta, 3,5 desiä 
sokeria, 4 teelusikallista leivinjauhetta ja samoin 4 
teelusikallista vaniljasokeria. Sekoitin nämä ja sihdin läpi sirottelin 
rasva-appelsiinimehuseokseen. Sekoitin tasaiseksi taikinaksi. Laitoin 
taikinan 22 kaksinkertaiseen paperiseen muffinivuokaan, joihin oli 
sivellyt hieman öljyä pullasutilla. Sirottelin päälle keltaisia strösseleitä. 
Paistoin muffineita noin 15 minuuttia 200 asteessa.

1 kommentti:
Kiitos vinkeistä.
Joskus käy vieraita, jotka eivät voi nauttia meidän normaaleja kahvipöydän antimia.
Lähetä kommentti