Porkkanalaatikot tein myös vegaanisiksi. Keitin kaksi kiloa porkkanoita palasina ja hienonsin
ne. Keitin 3,5 desiä riisiä, joihin nesteenä tuli vähitellen lähes puolitoista
litraa vettä. Sekoittelin keitetyt riisit ja porkkanasoseen. Lisäilin
valkopippuria, suolaa ja inkivääriä, siirappia ja
vegaanista kauraruokakermaa sekä kauramaitoa ja keitinvettä,
jotta tuli löysä seos. Jaoin seoksen neljään alumiinivuokaan ja kahteen litraiseen savipottiin. Pinnalle ripottelin osaaan laatikoista korppujauhoja ja Sinisen Keijun nokareita. Paistoin
porkkanalaatikot 200 asteessa tunnin verran.
Aineksina punasipulisalaatissa
on puoli kiloa punasipulia, 2 dl punaviinietikkaa, 4 rkl sokeria, 1 tl
suolaa ja hieman mustapippuria sekä 2 dl öljyä. Sipulit miers höyläsi ohuiksi renkaiksi ja sitten ne vielä puolitettiin. Laitoin ainekset n.
litran kokoiseen lasipurkkiin (olisi riittänyt kolmen vartin purkkikin!). Sekoittelin kulhossa viinietikkaa, sokeria ja
suolaa sekä mustapippuria niin kauan, että sokeri ja suola sulivat etikkaan.
Sitten lisäsin öljyn ja sekoitin hyvin. Kaadoin liemen sipulien päälle ja
suljin purkin ja jätän sen maustumaan, marinoitumaan pariksi päiväksi.
Illalla olemme torilla tarjoilemassa glögiä seurakuntien kojuissa oman seurakunnan vuorolla..
Kiitos, kun muistutit punasipulisalaatin olemassaolosta. Olin sen vallan unohtanut.
VastaaPoistaHyvää joulunalusaikaa!