13.6.2019

Raparperipiirakka

Päivä alkoi vihtojen teolla.  Yli
 20 senioria oli talkoissa. Oli hyvä viileähkö, tuulinen ilma. Eipä hyttyset ja mäkäräiset kiusanneet.

Teimme aamupäivällä yhteensä yli 300 vihtaa. Vihdat kuivataan pimeässä, jotta väri ei haalistu. Yhdellä seniorilla on sopiva ilmava vaja vihtojen kuivaukseen. Ennen joulua ne pakataan ja myydään. Vuosikausia olemme hankkineet tällä tavoin varoja toimintaamme.

Lounaan jälkeen lähdin käymään tulevalla työpaikalla ja matkasin sitten mökille. Oli säätiedotuksissa luvattu sadetta ja ukkosta, mutta ei niitä vielä ole iltaan mennessä ollut. Niinpä kastelin istutukset.
 Samalla nautin puutarhan kukkaloistosta. Päivänliljat, päivänkakkarat, akileijat, juhannusruusut, koristevatut, pikkusydämet kukkivat.
Omenapuu kukki täysillä valkoisenaan kuun vaihteessa. Kun nyt tarkastelin puuta, niin löysin yhden omenan alun koko puusta, vaikka kimalaiset pörräsivät ahkerasti sen kukissa.

Olipa minulla urakka, jota olin pitkittänyt. Kitkin perunamaan. Hyttyset olivat kimpussani koko ajan.

Illalla vielä leivoin raparperipiirakan pappilanmummon ohjeen (eli oman ohjeeni, mikä löytyy tästä  https://pappilanelamaa.blogspot.com/2018/07/laktoositon-ja-munaton-raparperipiirakka.html) mukaan. Raparperit ovat kasvaneet täällä mökillä. Tulipa mukava tuoksu mökkiin.
Sitten uimaan: järven vesi on mittarin mukaan 19 astetta. Ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti