Päiväpostia hakiessani kiertelin samalla ulkoilulla pihamaalla ja puutarhassa. Sinivuokon punaiset muunnokset kukkivat edelleen.
Viinisuolaheinä kasvaa maustemaassa. Siitä saa jo oivaa lisää salaattiin.Viinisuolaheinän käyttö on suosittua ranskalaisessa keittiössä. Se on värikäs kasvi, joka sopii erityisesti koristeluun. Se on miedosti suolaiselle ja happamelle maistuva yrtti ja koristeellinen viininpunaisten lehtisuoniensa vuoksi. Viinisuolaheinä on myös monivuotinen kasvi. Viinisuolaheinä on helppohoitoinen, mutta suhteellisen hidaskasvuinen
verrattuna muihin lehtivihanneksiin. Siemenet itävät nopeasti, mutta
taimet saattavat olla pieniä kuukaudenkin päästä. Viinisuolaheinästä kannattaa poimia uloimmat ja isoimmat lehdet säännöllisesti, jotta uutta kasvustoa pääsee muodostumaan.
Helmihyasintit kukkivat omassa penkissään.
Kasasimme eilen pöllit pinoon peräkärrrystä, jotta sillä pääsee hakemaan hevosenlantaa lähistön hevostallilta puutarhaan lannoitteksi.
Harakka rakentaa innolla pesäänsä kuusiaitaamme. Jostain syystä sille ei tänä vuonna kelpaa kuin syreenin oksat pesänrakennukseen. Niitä se on käynyt pihan syreenipuskista taittelemassa ja leikattujakin nokassaan sitten kantaa pesäntekoonsa. Oksat ovat vähän pitkiä ja niin niitä on jäänyt näkyviinkin. Yrittelin kuvata harakkaa, mutta niin taitava se on, etten vielä onnistunut - pitäisi vahtia sitä pitemmän aikaa jossakin piilossa...
2 kommenttia:
Taisin ostaa kerran kaupasta villisuolaheinää ja laitoin salaatin sekaan. Olikohan se samaa, en oo varma. Lapsena (ja ehkä vähä aikuisenakin..) syötii aina sitä luonnossa kasvavaa suolaheinää ja hyvää oli.
Suolaheinä siis villi oli meilläkin lapsena makoisa naposteltava
Lähetä kommentti