Sivun näyttöjä yhteensä

30.10.2018

Kurpitsakin on kasvis

Innostuin valmistamaan kurpitsakeittoa.  Pakastimessa oli puolisen litraa porkkanasosetta ja laitoin muutaman kauhallisen kurpitsasosetta kattilaan porkkanasoseen kera. Lisäksi löystykkeeksi vettä. Mausteiksi valkosipulijauhetta ja mustapippurirouhetta sekä kaksi  kasvisliemikuutiota. Kuumaan seokseen paloittelin viherpippurikoskenlaskijaa rasiallisen. Päälle persiljaa. Kattilallinen keittoa eli ruokaa pariksi päiväksi ja hieman pakastimeen eväspakkauksiksi.
Minulla oli näet vielä säilömistään odottava 14 kilon kurpitsa, joka piti hyödyntää tällaisena vapaapäivänä. Kurpitsan keitin soseeksi ja siitä osan pakastin puolen litran purkkeihin, osasta tuli siis soppaa ja osasta hilloa.
Siemenet kaavin käsin myöhentämällä ja huuhtomalla pariin kertaan. Laitoin ne siivilään kuivumaan ja paahdoin uunissa öljyttyäni siemenet ensin. Maustoin osan suolalla ja hunajalla, osa odottaa vielä maustamattomana uunikäsittelyä.
Tottakai tein taas tästäkin kurpitsasta aurinkomarmeladia eli kurpitsahilloa, jossa on sitruunaa ja vaniljasokeria ja hillosokeria. Kylläpä säilykkeitä riittää jo täksi talveksi jaettavaksi. Nämäkin edelleen ovat menossa mm. joululahjoiksi.

Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on KASVIS.

28.10.2018

Joustinkantalappu

Olen tänään opetellut uudenlaista kantalapun tekomallia.
Olen tehnyt yleensä vahvistetun kantapään. Vahvistetusssa kantapäässä on kaksi kerrosta, jotka toistuvat.
Oikea puoli: 1 silmukka otetaan neulomatta oikein, toinen neulotaan oikein, kolmas neulomatta, neljäs neulotaan oikein jne.
Nurja puoli: Ensimmäinen neulomatta nurin ja nurin eli nurjia silmukoita koko puikollinen.

Joustinkantalapussa on myös kaksi kerrosta:
Oikea puoli: Ensimmäinen oikein neulomatta. toinen neulotaan oikein, kolmas neulomatta, neljäs neulotaan oikein jne. koko puikollinen.
Nurja puoli: Ensimmäinen neulomatta, toinen neulotaan nurin, kolmas oikein, neljäs nurin, viides oikein, kuudes nurin jne, puikollinen.


26.10.2018

Syntymäpäivillä

Kun on paljon ystäviä koolla, on hyvä tutustua. Maarit esitteli toisillemme koko ystäväjoukon. Monenlaisten yhteyksien kautta meitä oli kokoontunut. Oli työtovereita eri puolilta maailmaa, oli työtovereita työpaikoilta, oli sukulaisia ja oli kouluajoilta asti ystaviä ja kollegoja mukana iloitsemassa tasavuosikymmenistä.
Kiitos kertomuksistasi!
Onnittelulaulunkin lauloimme: Paljon onnea vaan...

 Sinulle kiitos, Isä maan ja taivaan,
on nimes suuri, pyhä, kallis aivan,
ja armosi on vakaa, määrätön,
taivaankin tähtein yli ääretön, ääretön.

Myös minulle on armosi näin suuri,
sinua, Herra, kiitän siitä juuri.
Loit minut kuvaksesi, Herrani,
vahvista kaikkeen hyvään lastasi, lastasi.

Isäni, aina armostasi aivan
pois minut autoit alta vaaran, vaivan.
Kätesi antoi turvan väkevän,
suojele vielä halki elämän, elämän.


Yhdessä kristikunta kaikkialla,
etelän, pohjan, idän, lännen alla,
sinulle, Kristus, tuokoon kiitoksen,
Isälle ylistyksen ikuisen, ikuisen. (Virsi 326:1,2,3,9)

 
Ja yhdessä oli hyvä kiittää Taivaan Isää elämän matkasta tähän asti. 

Me olemme olleet aikanaan saman seurakunnan jäseniä ja samassa työpaikassa töissä, vaikka aivan eri sektorilla, myös ikätovereita.
Paljon monenlaista tarjottavaa oli - suolaista ja makeaa. Tällaiset nyyttikestisynttärit ovat mukavat, kun ne voivat toimia samalla lahjoina lähetystyölle. Kutsu juhliin oli tälläkin kerralla: ei lahjoja itselle, vaan jos jotain haluaa antaa niin lähetystyölle.

25.10.2018

Keväänvihreät valepalmikkosukat

Numero 18/20 Löysäpipoisten Kesäyöstä Jouluyöhön -haasteessa valmistui 24.10. Sukat painavat 90 grammaa. Ne on neulottu keväänvihreästä Nallesta kolmosen puikoilla 60 silmukalla valepalmikkomallilla. 
Valepalmikossa on viiden silmukan mallikuvio:  kolme oikein, kaksi nurin kolme kerrosta. Sitten neljännellä kerroksella  ensin nostettu silmukka, kaksi oikein ja nostettu oikein neulottujen yli, kaksi nurin. Viiden kerros: yksi oikein, langankierto, yksi oikein, kaksi nurin.
Neuloin valepalmikkoa päälipuolella kärkikavennuksiin asti. Varren suussa kymmenen kerroksen resori kolme oikein, kaksi nurin. Sitten kuviota ja vahvistettu kantapää.

Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 

5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.

10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.

11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 2.10. Paino 101 grammaa.

12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.

13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa.

14. Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa

15. Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16. Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit 5.10. Paino 110 grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit 14.10. Paino 66 grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit 24.10. Paino 90 grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit 9.10. Paino 59 grammaa

22.10.2018

Pinkkiä

Tämän viikon MakroTex-haasteen aiheena on PINKKI.


Vapaapäivänä

Vapaapäivänä ehtii lukea päivän lehdet ja hieman edellisen päivänkin lehtiä. Meille tulee HS ja ESS, joten päivittäin lukemista riittää paperilehdessä. Toki katselen toisinaan uutisia netistäkin.

Olen aloittanut  yhteisneulontaprojektin. Joka aamu tulee uusi pätkä neulottavaa. Meneillään on Niina Laitisen suunnittelemat isänpäiväsukat. Samalla olen neulonut myös muita keskeneräisiä neuleita tänäänkin muutaman kerroksen. Luulin jo saavani nuo vihreät valepalmikkosukat valmiiksi tänään, mutta hilloprojekti vei enemmän aikaa kuin luulinkaan.

Otin pakastimesta monta pussillista tyrniä ja kiehautin ne vesitilkassa, hienonsin sauvasekoittimella,  laitoin massan siivilään, jossa lusikalla hieroin mehun ja hedelmälihan pois. Jäljelle jäi vain mäski, jonka laitan takan päälle leivinpaperille kuivumaan.

Puolisen litraa tyrnimehua ja pussillinen hillomarmeladisokeria. Näistä tuli tyrnihyytelö.

Antonovkatkin ovat olleet tänä vuonna madonsyömiä, mutta veistelin niistä huonot kohdat pois ja keitin maijallisen omenoita. Sosemyllyn läpi kiersin taas omenamassan ja laitoin isoon kattilaan soseen ja mehun ja lisäsin puolet annoksesta tyrnimehua. Kun seos kiehui, lisäsin kattilaan kaksi kiloa hillosokeria keitin kymmenisen minuuttia ja lisäsin vispilällä sekoittaen vielä puoleen desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia.  Pari minuuttia keittämistä ja purkitus.Ja niin hyytyi tuo hillo hyvin! Kahdeksan litraa hilloa. Vielä sain puolisen litraa tyrnimehua pakastimeen laitettavaksi. Onpahan jaettavaa!

18.10.2018

Isänpäiväsukat puikoilla

Seuraava KAL Isänpäiväsukat neulotaan 19.10.-7.11.2018.   Lankoina on Novitan 7 veljestä (tummanharmaa, vaaleanharmaa Eero ja sininen Eero minulla).
KAL tulee sanoista Knit ALong ja tarkoittaa yhdessä samaan aikaan samalla ohjeella neulottavaa neuletyötä, yleensä virtuaalisesti netin välityksellä.

Tietoja ennen aloitusta on annettu tästä Isänpäiväsukasta:
Keskipitkät kirjoneulesukat, koot (39, 42 ja 45). Pohkeiden ympärykset noin 35 - 40 - 44. Varren pituus 65-70 krs. (Minulla keskikokoista tulossa.)
Pohjavärillä - värit on annettu, mutta ne voi vaihtaa joksikin toiseksi, jos haluaa. (minulla tummanharmaalla) neulotaan myös resori, kantapää ja kärki. Puikot kokoa 3,5. Resorin voi neuloa halutessaan puolta numeroa pienemmillä puikoilla. Kahta sukkaa neulotaan yhtä aikaa.(Aloituksen tein jo syyskuussa eli loin silmukat puikolle. Resoria aloitan neuloa kolmosen puikoilla.)
Ohjepätkät julkaistaan joka aamu.

16.10.2018

Keltaista aurinkoa

Aurinkohillo eli aurinkomarmeladi on ollut hittituote lastenlasten mielestä. Sitä on ollut maukasta laitella pannarin tai lättyjen päälle tai puuron silmäksi. Tämä hillo on valmistettu kurpitsasta.
Tällaisia kastesukkia saavat kastetut vauvat seurakunnalta. Sukat voivat olla minkä värisiä tai mallisia vain, kunhan ovat pieneen jalkaan sopivia. (Isommat kastettavatkin saavat sukat oman jalankokonsa mukaan) Sukat lämmittävät pienet varpaat!

Tämän viikon MakroTex-haasteeen aiheena on KELTAINEN.

15.10.2018

Lilat Olgat

Olgat (numero 17/20) lilasta Nalle Gardenista neuloin 64 silmukalla kolmosen puikoilla. Nämä painavat 66 grammaa. Sukissa on varressa 20 kerrosta varsinaista Olga-kuviota ja sitten 10 kerrosta joustinta: 2 oikein, 2 nurin. Vahvistettu kantapaa ja resori ulottuu päällisosan kärkikavennukseen asti. Pohjassa 13 silmukka puikoillaan.

Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 

5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.

10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.

11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 2.10. Paino 101 grammaa.

12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.

13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa.

14. Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa

15. Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16. Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit 5.10. Paino 110 grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit 14.10. Paino 66 grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit 9.10. Paino 59 grammaa

14.10.2018

Sienestystä ja hilloamista: herkkuhilloa ja aurinkohilloa

Vapaapäivinä kävimme mökillä. Paljon syystöitä onkin ollut tehtävänä: Nyt nostettiin maa-artisokat, tyhjennettiin huussisaavi, korjattiin kurkkujen ja kurpitsojen ja maa-artisokkien varret kompostiin ja laitettiin kompostia talvikuntoon, laskettiin vesisäiliöstä vedet pois ja verkottettiin hedelmäpuita.
Ehdimme myös saunoa ja pistäytyä järvessäkin - enää ei oikein sitä voine paljolti uimiseksi sanoa, mutta ainakin kastautumassa ja muutaman vedon vedessä vetämässä. Ja ainahan saunareissulla mökillä kiukaalla paistetaan makkarat!
Ja ainahan mökillä pitää tehdä jotain keittiössäkin, joko leipoa tai edes paistaa lättyjä. Nyt tein molempia. Tein peltileipää eli leipätaikinan, jonka levitin suoraan pellille ja jaoin osiin ja päällystin niistä osan omenilla, osan auringonkukansiemenillä.
Toki myös kävimme sienimetsällä. Löytyi mukavasti suppilovahveroita ja jopa muutama kantarellikin. Oli kiva sienestää, kun pääsi liikkumaan metsässä pitkästä aikaa.
Etsimme myös kartasta näkemäämme suota, mutta kun pääsimme katsomaan tuota paikkaa, näimme, että tuo suo olikin ojitettu ja metsitettykin jo vuosia sitten. Kartta oli parikymmentä vuotta vanha!
Perjantaina oli parit hautaansiunaamiset ja niiden jälkeen juhlimme uutta kasteen kautta tullutta jäsentä seurakuntaan. Pienokainen kastettiin. Pääsimme mieheni kanssa taas kummeiksi - tämä pieni neitokainen on jo viides kummilapsemme tähän samaan perheeseen.
Töiden väliajoilla olen vielä ahkeroinut hilloja, koska satoa on tullut ja sato pitäisi säilöä. Tein Herkkuhilloa,  niin sanottua Nannan herkkuhilloa, johon tuli noin kolmasosa marja-aroniaa, kolmasosa omenanpaloja ja kolmasosa kesäkurpitsanpaloja. Keitin ne soseeksi ja sauvasekoittimella vielä avitin hienoksi. Lisäsin siihen 1,5 kg hillosokeria ja keitin vielä  kymmenkunta minuuttia ennen purkittamista, 12 purkillista maukasta hilloa vaikkapa lettujen tai puuron päälle - taas joululahjojakin.
Kurpitsoja mökillä kasvoi tänä kesänä vain kolme kappaletta ja nekin kaikki samassa kasvissa, Yhteensä nuo kurpitsat painoivat 24 kiloa. Niinpä tein ison kattilallisen kurpitsahilloa eli aurinkohilloa. Aurinkohillo/marmeladi on osoittautunut muutaman lapsenlapsen ja kummilapsen herkutteluhilloksi - kunhan eivät tiedä sen oikeaa nimeä.
Kahdeksankiloisen kurpitsan pehmeän keskustan ja kuoret ohuelti otin pois, paloittelin pieniksi hedelmälihan ja laitoin kattilaan (tuli noin 5 kiloa kattilaan laitettavaa) ja lisäsin 4 desiä vettä. Keittelin ja soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin kattilaan 2 desiä sitruunamehua ja puolitoista kiloa sokeria, keittelin taas kiehuvaksi ja lisäsin pariin desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia. Lopuksi lisäsin kuusi teelusikallista vaniljasokeria.Tuli tukevaa marmeladia - hyytyi heti. Ehkä ei olisi edes tarvinnut tuota Melatinia tueksi. 18 purkillista taas valmiita lahjoja.

10.10.2018

Körttisukat Nallesta

Neuloin körttisukat (numero 20) Nallesta punaisella ja harmaalla. Näitä voisi vaikka nimittää joulusukiksi värin puolesta.
Neuloin aivan samalla silmukkamäärällä kuin aikaisemmin isommatkin. Nämä menevät lapsen jalkoihin. 48 silmukkaa ja jalkapohjassa puikolla 11 silmukkaa, koska lapsen jalka on usein kapempi kuin meidän vanhojen. Sukat painavat 59 grammaa.


Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 

5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.

10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.

11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 2.10. Paino 101 grammaa.

12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.

13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa.

14. Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa

15. Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16. Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit 5.10. Paino 110 grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit 9.10. Paino 59 grammaa

9.10.2018

Lokakuussa

 Vieläkin orvokit kukkivat, vaikka halla kävi parikin kertaa kuikuilemassa. Ostin nuo orvokit jo toukokuussa.
Valtava (ja matoinen) omenasato tuli tänä vuonna. Tässä vielä viimeisistä antonovkista yrittelen löytää sopivia kohtia hyödynnettäviksi.
Olin papiston päivillä, jossa oli mahdollisuus sovittaa uudenlaista papinpukua, sutaania,  Pyhävaatteen valmistamaa, joka on miehelle ja naiselle samanlainen.
Työt jatkuvat vielä, nyt kaupungissa.

MakroTex-haasteen aiheena on tällä viikolla LOKAKUU.

5.10.2018

Körttisukat harmaata ja viininpunaa

Körttisukkia (sukat numero 16) on kiva neuloa, koska mallissa on helppo rivinousu. Jossakin näitä sanottiin kirjoneuleiksi, mutta sitä ne eivät ole, koska yhdellä kerroksella kulkee vain yksi lanka kerrallaan koko kerroksen. Seiska veikkaa Eeroa, jämälankoja, ja kolmen ja puolen puikot. Tiivistä neuletta - aika tukevan oloiset sukat. Paino 110 grammaa.

Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 

5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.

10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.

11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 2.10. Paino 101 grammaa.

12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.

13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa. 

14. Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa

15. Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16. Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit 5.10. Paino 110 grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa

2.10.2018

Keltaiset Kertut tiistaina

 
 Neuloin taas Kerttu-mallilla sukat. Näitä olen kai eniten neulonut näinä vuosina, kun olen sukkia neulonut. Mukava malli, helppo neuloa, kun sen oppi ja näyttävä samalla. Seiska veikkaa on nopeaa neuloa kolmen ja puolen puikoilla. 47 silmukkaa aluksi puikoilla. Sukat ovat noin 37-38-numeroiseen jalkaan sopivat. Viisi mallikertaa vareessa ja kuusi terässä, vahvistettu kantapää. Sukat painavat 101 grammaa.



Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 



5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.
10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.
11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 2.10. Paino 101 grammaa.
12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.
13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa. 
14.Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa
15.Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16.Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa

1.10.2018

Kesämuistoja

Kesää olin paljolti mökillä. Oli lämmin kesä ja niinpä oli mahdollista käydä usein uimassa.
 
 Mökille sain  tänä kesänä myös ns. lavakauluksia kasvien viljelyyn.
 Verkko laitettiin usein pyytämään kalaa. Joskus tuli saalista, joskus ei - tässä siikaa.
Kesällä juhlittiin monet juhlat. Syntymäpäivillekin väsäilimme yli 200 lusikkaleipää.
Täällä oli tämänkesäinen työpaikkani viiden kuukauden ajan. Nyt jo historiaa. Tänään alkoi uusi jakso, tosin lyhyempi (?) uudessa paikassa - eläkeläishommia!

Tämän viikon MakroTex-haasteeen aiheena on KESÄMUISTOJA.

Jälleen Jon-Minit

Yhdestoista neule, numero 12 Löysäpipoisten Kyjy 2018 -haasteessa valmistui eli nämä Jon-Minit. neuloin Seiskaveikan jämistä. Olipa tuo vaaleanpunainen tiukassa. Metri uupui kärjestä. Pengoin lankakorin ja löytyi kuin löytyikin samaa vaaleanpunaista ja sain toisenkin sukan valmiiksi. Neuloin jälleen kolmen ja puolen puikoilla 45 silmukalla varteen valepalmikkoa ja muuten oikeaa. Tätä raidoitusta on mukava neuloa, kun tietää selvästi, että parin molemmista tulee samankokoiset. Nyt nämä painavat 70 grammaa.

Löysäpipoisten KyJy 2018 aloitetut ja valmistuneet:
1. Junasukat kirjavista Hot Socks London -langoista. Aloitettu 24.6. Valmiit 25.6. Paino 28 grammaa + junasukat Venlasta. Aloitettu 26.6.. Valmiit 2.7. Paino 27 grammaa. Yht. 55 grammaa.
2. Kertut farkunsinisestä Aaposta. Aloitettu 2.7. Valmiit 8.7. Paino 98 grammaa.
3. Olgat Nalle Taikasta. Aloitettu 9.7. Valmiit 24.7. Paino 66 grammaa.
4. Resorineule Aurorasta. Aloitettu 11.8.. Valmiit 16.8. Paino 98 grammaa. 

5. Varreton Jon-mini keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 16.8. Valmiit 27.8. Paino 77 grammaa.
6. Varreton Jon-mini lilasta Seiskaveikasta. Aloitettu 27.8. Valmiit 28.8. Paino 77 grammaa.
7. Varreton Jon-mini marjapuuronvärisestä Seiskaveikasta. Aloitettu 29.8. Valmiit 1.9.  Paino 71 grammaa.
8. Varreton Jon-mini farkunsinisestä Seiskaveikan Aaposta. Aloitettu 1.9. Valmiit 9.9. Paino 71 grammaa.
9. Varreton Jon-mini tummanvihreästä Seiskaveikasta. Aloitettu 9.9. Valmiit  12.9. Paino 72 grammaa.
10. Varreton Jon-mini  Seiskaveikasta. Aloitettu 12.9. Valmiit 21.9. Paino  71 grammaa.
11. Kertut keltaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit Paino grammaa.
12. Varreton Jon-mini vaaleanpunaisesta Seiskaveikasta. Aloitettu 21.9. Valmiit 1.10. Paino 70 grammaa.
13. Isänpäiväsukka seiskaveikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa. 
14.Varreton sukka vihreästä Nalletaikasta. Aloitettu 26.9. Valmiit Paino grammaa
15.Sukat Nallesta. Aloitettu 26.9. Valmiit  Paino grammaa. 
16.Körttisukat seiskaveikasta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
17. Olgat lilasta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
18. Valepalmikkosukat vihreästä Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
19. Olgat punaisesta Nalle Gardenista. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa.
20.
Körttisukat Nallesta. Aloitettu 29.9. Valmiit. Paino grammaa