Keskiviikko kertan kuukaudessa, yleensä kuukauden toinen keskiviikko, leivomme seurakuntakodillla karjalanpiirakoita. 13.11 oli jälleen tällainen päivä.
Aamukuudelta olin seurakuntakodilla alkamassa taikinantekoa isolla taikinakoneella. Samaan aikaan aloitti toinen puuronkeiton isossa höyrypadassa. Puuroon tuli 7 kiloa riisiä ja aikanaan seitsemän litraa kuohukermaa.
Taikinaan laitoin 5 ruokalusikallista suolaa, 2,1 desiä öljyä, 3 litraa kylmää vettä, puoli kiloa vehnäjauhoja ja vähitellen yli kolme ja puoli kiloa ruisjauhoja. Kone sekoitti ja kun tarpeeksi monta kertaa kokeilin sopivanpaksuiseksi kakkaraa, niin pääsin käsitöihin. Jaoin taikinaa 20 gramman paloihin, jotka pyörittelin palloiksi syvälle lautaselle, välillä ruisjauhoja sekaan ripotellen. Toinen lautanen päälle ja seuraava annos...
Tein vielä toisen samanlaisen satsin. Kaulijat, rypyttäjät, paistaja... ja maistaakin saimme! 12- 17 leipojaa yleensä paikalla.
Kahdeksalta on aamuhartaus ja jo sitä ennen muutamat kaulijat ovat tehneet töitä. Aamupalan jälkeen alkaa tositouhu. Kymmenen maissa pidämme kahvi-maistelutauon. Puolenpäivän tienoilla alkaa olla valmista, pakkaus paperipusseihin 10 kappaleen satseina, tiskit ja loppusiivous. Ja taas kuutisensataa piirakkaa...