Samalla lopusta raparperista tein raparperipuuron: lisäsin vettä, mannaryynejä, ripauksen suolaa ja noin desin hunajaa. Kunhan tuo seos jäähtyy, niin vatkaan sen vaahdoksi.
Sämpylätaikinaan tänään
laitoin noin 8 desiä vehnäjauhoja, 2 desiä kaurahiutaleita, 2 desiä
ruisjauhoja, 2 kuivahiivaa, 1 tl suolaa, 2 tl hunajaa, lorauksen öljyä ja ruokalusikallisen
tyrnijauhetta. Vettä lisäsin niin paljon, että sain sopivan taikinan
väännetyksi tukevalla lusikalla.
Lipstikkaa laitoimme kuivumaan uunin päälle ja nokkosia on taas
hienonnettu jo kuivina säilöön.
Saksankirveli on kasvanut myös vauhdilla tänä keväänä ja on jo alkanut kukkia.
Aamulla piti lähteä röntgeniin tuon vasemman jalan takia.
Riemu oli suuri sieltä lausunnon saatuani: ei murtumaa. Iltapäivällä kävin
vielä lääkärissä ja sain vahvat tulehduskipulääkkeet tuota jalkaa varten.
Eiköhän se siitä rauhoitu, jos maltan olla aloillani. Toki tuolla pakollisella kaupunkimatkalla
samalla käväisin hankkimassa lahjoja juhlittaville.
1 kommentti:
Löysin sattumalta blogisi.Mielenkiitoisia juttuja joista olen itsekin kiinnostunut. Raparperipiirakkaa kokeilen tehdä kunhan raparperit vielä kasvavat.
Lähetä kommentti