Happamasta puusta pudonneita pieniä omenia
keittänyt hilloksi. Pilkoin
ämpärillisen omenoita halki, kukkaperä ja kanta pois ja mehumaijaan.
Omenat kiehahtivat alle puolessa tunnissa höttöiseksi, melkein hilloksi, joka
sitten jauhettiin sosemyllyllä isoon kattilaan, jonne myös valunut mehu
lisättiin. Kiehautin koko ajan sekoittaen sosetta ja lisäsin noin 3/4
kiloa sokeria, kun seos kiehui. Sitten kun sokeri oli sulanut, lisäsin
vielä pariin desiin sekoitettuna puoli pussia punaista Melatinia. Sen sekoitin
omenaseokseen vispilällä, ettei se paakkuunnu. Parin minuutin kuluttua hillo oli valmista purkitettavaksi vedessä keitettyihin
Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin.
Päivällä putsasin vihdoin torstaina poimitut puolukat ja keitin puolukkahillon. Kävin poimimassa karhunvatut ja pojan luumupuiden alta keräilin tippuneita luumuja. Kylläpä riittää säilöttävää. Paraikaa on kasviskuivurissa persilja kuivamassa ja mintut otettiin juuri myös pois ja hienonnettiin jauheeksi. Tuta jauhetta voi sitten lisäillä mausteeksi muun muassa sämpylöihin.
Mies putsasi ja pilkkoi ämpärillisen kantarelleja ja nekin paistettiin sipulin kanssa. Yritän saada mahtumaan pakastimeen vielä hieman niitäkin.
Siunauskeskustelussa kävin taas.Toisinaan omaisilla asiat ovat hyvin raskaita kantaa.
Sana tänään: Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. (Ensimmäinen Johanneksen kirje 4:9)
5 kommenttia:
Ihan huimaa, kun tätä marjastussäilömisleivontablogiasi lukee!!! Kiirettä sinulla pitää, kun jaksat töiden lisäksi näin paljon puuhata. Ihania makuja!
Jaana: Minulla on töistä puolentoista kuukauden tauko, nyt vain keikkailen muutaman kerran.
Tehokasta meininkiä.
Nythän on säilöntä aika. sinä olet säilönnyt tosi paljon.
Aimarii: Kunpa olisikin!
Tuija: Vähitellen pitäisi saada pensaat ja puut siivottua tyhjiksi.
Lähetä kommentti