3 desiä sokeria
2 desiä siirappia
3 teelusikallista inkivääriä
4 teelusikallista kardemummaa
Siirapin, sokerin ja mausteet kiehautin. Lisäsin
250 grammaa laktoositonta voita
ja jäähdytin ja vatkasin lusikalla vaahdoksi Lisäsin taikinaan desin kermaa ja desin appelsiinimehua.
Sekoitin hyvin edelliset aineet ja sekoitin keskenään
3 teelusikallista soodaa
11-12 desiä jauhoja. Sekoittelin taas aineet ja laitoin kolmen litran kannelliseen karkkipurkkiin taikinan ja jääkaappiin tekeytymään.
Leivoin monennäköisiä pipareita muutaman päivän perästä - taikinaa oli käyty näykkimässä sitä ennen aikamoisesti. Toki, kun tein tuon kaksinkertaisen annoksen, taikinaa riitti vielä leivottavaksikin. Paistoin piparit 175 asteessa 8-10 minuuttia.
Lusikkaleivät ovat meidän juttu jokaisen joulun alla. Yhdessä teemme niitä. Taikina oli tavallinen lusikkaleipätaikina:
Kaksinkertaiseen lusikkaleipätaikinaan
tuli 400 grammaa laktoositonta voita, 3 desiä sokeria, 4 teelusikallista
vaniljasokeria, 2 teelusikallista soodaa ja 8 desiä puolikarkeita
vehnäjauhoja.
Kiehautin
voin miedossa lämmössä teräskattilassa välillä sekoitellen noin 10
minuutin ajan.
Kun vaahto alkoi laskeutua, kaadoin voin kulhoon. Lisäsin sekoittamatta
kulhoon
sokerin ja laitoin kulhon jäähtymään viileään. Sen jäähdyttyä vatkasin hyytyneen rasvan ja
sokerin lusikalla vaahdoksi. Lisäsin kuivat aineet, jauhot,
vaniljasokerin ja soodan. Ja taikina oli valmis lusikkasouviin.
Perinteisillä
syvillä pikkulusikoilla teimme taikinasta lusikanmuotoiset
puolipallot leivinpaperin päälle pellille. Paistoin lusikkaleivät 175
asteessa noin 10 minuuttia pellillinen.
2 kommenttia:
Teillä tuoksuu ja maistuu jo joululle.
aimarii: Vielä on joulupullat leipomatta. Onneksi laatikkoruoat ovat jo valmiina ja aika monet muutkin ruoat.
Siunattua joulunaikaa Sinulle!
Lähetä kommentti