Omenia on vähitellen hilloina, puusta noukitut kellarissa sanomalehtien välissä. Keitän omenat mehumaijassa, jauhan sosemyllyllä soseeksi, kippaan kattilaan myös valuneen mehun, kuumennan, lisään sokerin ja Punaisen melatinin. Keitän purkit, huuhdon Atamonilla ja purkitan soseen.
Kiitos purkkien lahjoittajille! Muutoin en olisi voinutkaan hilloja tehdä.
Omenahillon ohella olen keitellyt japaninruusukvitteneitä ja lisännyt niitä omenien joukkoon mausteeksi ja saostukseksi. Kivan makuista hilloa. Toki voisi yksistäänkin kvitteneistä hilloa tehdä, mutta minun makuuni se hillo on
liian kirpeää.
Aika monta maijallista hilloja on tänä syksynä keitetty. Lasten perheille ja ystäville menossa vähitellen jakoon.
2 kommenttia:
Voi että ihailen ahkeruuttasi säilömispuuhissa. Monen muunkin pitäisi, varmaan minunkin.
Hommaatässä on yllinkyllin. Vaikka llen lahjoitellut lmenoita, kurpitsoita ym. silti niitä on ja hukkaanhan ei kannata heittää...
Lähetä kommentti