Kalat keitettiin painekattilassa ja pienemmistä vain
selkäruoto poistettiin, isommista vähän paremmin.
Kalat jauhettiin lihamyllyllä
kahteen kertaan pakkasessa olleen tillin kera. Ruokakermassa turvotettiin
korppujauhot.
Kaikki aineet sekoitettiin
kulhossa tasaiseksi taikinaksi, ja siitä kostutetuin käsin pyöritettiin pieniä pullapyöryköitä.
Pyörykät paistettiin pellillä 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pyöryköitä tuli viisi pellillistä.
Aterialla söimme kalapyöryköitä perunamuusin, kurkun, puolukan ja punajuurien kanssa. Pyöryköissä oli vahva tillin maku - todella maukkaita.
Eilisiltana otin sulamaan kurpitsaraastetta. Laitoin sitä leipätaikinaan, josta leivoin kolme vuokaleipää ja pellillisen sämpylöitä.
Mustikkapuurokin valmistui mustikkamäskistä, vedestä ja mannaryyneistä. Vatkatessani puuron jäähtyneenä lisäsin vielä hieman hunajaa.
Mustikkapuurokin valmistui mustikkamäskistä, vedestä ja mannaryyneistä. Vatkatessani puuron jäähtyneenä lisäsin vielä hieman hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti