Aluksi huuhdotaan puhdistetut puolukat. Laitetaan vesi ja puolukat isoon kattilaan. Keitetään noin 10 minuuttia ja otetaan kattila hellalta. Survotaan puolukat sauvasekoittimella ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Purkitetaan kuumana keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin pienehköihin purkkeihin.
Niin sanotulla hyytelöpuolukalla tarkoitetaan osittain kypsynyttä puolukkaa. Hieman raakana poimitussa puolukassa itsessään on paljon hyytelöitymistä edesauttavaa pektiiniä. Puolukan kypsyessä pektiinipitoisuus laskee. Koska puolikypsissä puolukoissa on itsessään pektiiniä, niin puolukat hyytyvät tavallisella sokerillakin tehtynä. Pektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jota on myös pihlajanmarjoissa ja herukoissa.
3 kommenttia:
Ennen vanhaan tein hyytelöä joka syksy, nyt se on kiellettyä herkkua(sokerin takia).
Puolukoita voi pakastaa ja syödä sinälläänkin - kirpeitä jäisiä kuten karpalotkin...
Aion tehdä nyt paljon puolukoita tulossa kiva antaa purkki tuliaisiksi
Lähetä kommentti