Pohjataikinaan laitoin 8 dl vehnäjauhoja, 3 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja 2 tl soodaa ja 2 tl vaniljasokeria sekä 250 g sulatettua laktoositonta margariinia. Nämä ainekset sekoitin ja otin eroon kolmanneksen seosta toiseen astiaan. Lisäsin 2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia ja puoli desiä vettä. Sekoitin ja levitin taikinan leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Toista litraa litraa ohuita raparperinpaloja levitin pohjataikinan päälle. Täytteeseen sekoitin 4 desiä laktoositonta maustamatonta jogurttia sekä 4 tl vaniljasokeria ja 2 dl sokeria. Kaiken päälle levitin muruseoksen, joka jäi pohjataikinan osasta. Paistoin piirakkaa noin ¾ tuntia 175 asteessa.
Piirakka on raikas, laktoositon ja kananmunaton.
3 kommenttia:
Ai ihmettä, siellä jo saadaan raparperista satoa.
Minun raparperini on vasta saanut lumet harteiltaan ja jotain punaista pilkottaa.
Kiitos taas piirakkaohjeista! Niitä olen usein lainannutkin...
Aimarii: Kesä pilkottaa jo sielläkin.
Jaana: Kiva, kun voin olla hyödykdi.
Lähetä kommentti