Nyt on sitten kaikki loputkin tavarat koottu kasaan. Kaikkea pientä ja vähän enemmänkin tilpehööriä ja tarpeellista (?).
Nenäliinoja, WC-paperia ( vessoissa albergueissa ei enää aamulla useinkaan ole paperia. Aina kannattaa pitää mukana taskussa myös baareissa käydessä, koska joskus paperi on loppunut kriittisellä hetkellä), vesipullo x 2 rinkan sivutaskuihin, kynä, matkapäiväkirja (jonka välissä on portugalinkielinen sanalista tärkeimmistä asioista), käyntikortteja, muutama pieni tarralappu, reittiopaskirja, känny ja laturi ja vara-akku, haaroituspistotulppa omien ja naapureiden sähkövehkeiden lataamiseen, aurinkolasit, läpinäkyvää ilmastointiteippiä lyhyen lyijykynän ympärillä (tällä Jeesus-teipillä on hyvä korjata miltei mitä vain), ompeluvehkeet (= neula ja lankaa), muutama nippuside ja muutama kuminauha, muutama muovipussi: likapyykille ja eväspusseiksi ja yksi iso, johon voi sateella repun sisään pakata kaikki tavarat.
Iso ohut, kevyt sinivalkokirjava puuvillainen huivi, joka on monikäyttötarvike: suoja sängyn ympärillä, pyyhe, tyynyliina, lakana, hame, huivi... (Tuo huivi on kulkenut kymmenen vuoden ajan reisuilla, ensimmäisestä pyhiinvaellusmatkasta lähtien). Makuupussi painaa 550 grammaa ja kevyt silkkinen makuupussilakana on hyvä makuupussin sisällä - ja jos on oikein lämmin, se riittää pelkästään nukkumissuojaksi.
Lierihattu on jo mainittu aikaisemmassa postauksessa - se on hyvä yöpussi. Hatussa on kuminauha leuan ympäri, ettei tuli vie sitä ja tästä kuminauhasta se on hyvä ripustaa esimerkiksi tikkaisiin tai sängynpäätyyn ja laittaa siihen yöksi tarvittavat: silmälasit, otsalamppu, kännykkä, ellei ole latauksessa, aamulla laitettavia vaatteita, päiväkirja ja kynä....
Reppu, Ospreyn Talon 44 S/M, itsessään painaa noin kilon, repun sadesuojus sekä sauvat. Repussa on ristinmuotoinen heijastin roikkumassa ja kankainen Suomen lippu ommeltuna. Repun yläosaan pakkaan eväät vaelluksella, koska ne on sieltä helppo ottaa käyttöön eikä tarvitse koko reppua purkaa auki. Repun joustavassa taskussa kuljetan sadevaatteita ja repun sadesuojaa, jotka näin on helppo ja nopea ottaa sieltä käyttöön. Tuohon taskuun myös laitan, jos tulee kuuma, fleezen yltäni. Repun ulkopuolelle voi kiinnittää myös sauvat, jos niitä ei käytä - ja liikennevälineissä matkalla ne kulkevat sidottuina hyvin näkyvissä.
Repun taskussa on pieni kevyt istuinalusta, kosksa märkään maahan on ikävä istahtaa, vaikka olisi sadevaatteetkin päällä, pehmittää.
Kevyt pieni reppu on ollut minulla usein etureppuna eli tavallaan takaperin yllä. Laitan ensin tuon pienen repun ja sitten vasta ison repun selkään, niin pieni reppu pysyy hyvin. Toinen mahdollisuus on ottaa mukaan vyölaukku, jossa kuljettaisin vaelluspassin, neäliinoja välillä ehkä kännykän pientä purtavaa. Kumpikin painaa 100 grammaa. Etureppu toimii matkalla tärkeiden tarvikkeiden kuten eväiden kuljetuksessa käsilaukkuna ja iltaisin caminolla kauppakassina kylillä.
Jos innostun, otan mukaan sukankutimet kuten muutamalla edelliselläkin caminolla. Tulee kyllä taas hieman yli 100 grammaa lisää painoa. Lentokentillä ja muissa odotustilanteissa tuo neulominen on mukavaa ajanvietettä.
Reppu kaikkineen ilman vesiä painanee kuutisen kiloa - joten se 10 % painosta mennee suurinpiirtein... Jos matkalla on etureppu, siinä lienee kilon verran tuolta selän puolelta tavaraa - ilmeisesti eväätkin.
Tilasin pyhiinvaelluspassin, mutten ole saanut vielä. huomenna kiirastorstaina viimeinen postipäivä ennen lähtöä. Jos en saa, niin otan vanhan ja hankin Portugalista jostain uuden tilalle.
4 kommenttia:
Laitatko repun ruumaan, kun sauvat on mukana?
ArtojaSaara: En laita reppua ruumaan, koska haluan sen saada heti- kokemuksia on ettei ole tullut samaan aikaan perille vaihtojen jälkeen. Joten selässä sisälle ja toivottavasti sauvat myös.
Sauvat ajattelin tällä kerralla laittaa näkyviin. Katsotaan, miten käy.
Oikein hyvää ja siunattua matkaa! Toivottavasti kaikki sujuu suunnitelmiesi mukaan.
Jaana: Kiitos.
Ei suju ainakaan aluksi, uusiksi menee, mutta se on elämää!
Lähetä kommentti