Tätä kakkua varten ei tarvita uunia. Hienonsin kaulimella kaulien 200 grammaa Digestive-keksejä, jotka laitoin muovipussiin. Kulhossa oli 100 grammaa laktoositonta voita, jonka sulatin mikrossa. Kaadoin keksimurut kulhoon voin joukkoon ja sekoittelin ne hyvin. Kippasin seoksen vuorattuani leivinpaperilla irtopohjavuoan pohjan vuokaan, ja painelin tasaiseksi.
Minulla oli 400 grammaa laktoositonta vaniljalla maustettua tuorejuustoa, jonka sekoittelin joustavaksi. Sekaan laitoin sokerittoman persikkapurkin persikat yhtä lukuunottamatta. Olin aikaisemmin jo valuttanut liemen pois. Sauvasekoittimella hienonsin seoksen. Toisessa kulhossa vaahdotin kaksi desiä =purkillisen laktoositonta vispikermaa, jonka sitten lusikalla sekoittelin persikkatuorejuustoseokseen. Kuu ensin mikrossa pari ruokalusikallista persikkapurkin lientä. Olin laittanut kuusi Lidlin liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Nyt puristin niistä vedet pois ja sekoitin ne persikkaliemeen sekä valutin sitten nauhana samalla lusikalla sekoittaen täyteseokseen.Seoksen kaadoin pohjan päälle vuokaan, tasoittelin ja laitoin yöksi kelmulla peitettynä jääkaappiin.
Aamulla viipaloi tuon jäljelle jätetyn persikanpuolikkaan ja asettelin kakun päälle. Juuri ennen tarjoilua koristelin kakkua vielä parilla sitruunamelissan lehdellä.
Juhlapäivän kakkuhan tästä tuli! Lähdimme mökille ja matkalla kävimme päivän kunniaksi ravintolassa lounaalla. Illalla sitten nautimme juustokakkua hyvän viinin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti