Sivun näyttöjä yhteensä

20.9.2024

Perjantain iloja

Mökkireissulla metsässä:  kantarelleja ja suppilovahveroita sekä puolukoita. Oli vielä lämmin päivä eivätkä edes hirvikärpäset kiusanneet.

Illalla kotosalla vielä leipomista huomisille lastenlasten syntymäpäiville. 

Pappilanmummon laktoositon ja munaton omenapiirakka

 Leivoin omenapiirakan. 250 g laktoositonta margariinia sulatin mikrossa, 8 dl vehnäjauhoja,  3 dl sokeria,  2 tl vanilliinisokeria, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl soodaa sekoitetaan isolla teräslusikalla ja otetaan 1/3 seoksesta pois, lisätään noin 2,5-3 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia taikinaan, joka levitetään reunalliselle pellille leivinpaperin päälle. Reilusti raastettua omenaa, jogurttiseos: 4 dl jogurttia, 1,5 dl sokeria ja 4 tl vanilliinisokeria lisätään omenaraasteen päälle sekä vielä muruseos,(se 1/3). Paistoin 45 minuuttia 175 asteessa. 

Pappilanmummon mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on  munaton, laktoositon piirakka. 100 g laktoositonta margariinia ja desi sokeria hierotaan lusikalla vaahdoksi  lisätään 2 tl vanilliinisokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 dl kaurahiutaleita, sekoitellaan ja tilkka vettä, sekoitellaan ja painellaan lasiseen piirakkavuokaan pohjaksi. 7,5 dl jäisiä mustikoita päälle ja ripotellaan hieman hillosokeria vielä, jotta neste kiinteytyisi mustikoiden sulaessa. Paistoin 25 minuuttia 225 asteessa.

Toin mökiltä satoa kotiin.

Yhdeksän mökillä ja kotona seitsemän lisää. Riittää hyvin jakoon.


1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kiitos ohjeista! Kokeillaan täälläkin...