Sivun näyttöjä yhteensä

14.12.2025

Bataattilaatikko

 Jouluruokien valmistus alkoi.

Ensimmäisenä bataattilaatikot. 

Painekattilallisen kuorittuja, pilkottuja bataatteja keitin. Sitten kaadoin veden kulhoon, otin pohjaritilän pois, hienonsin sauvasekoittimella bataatit soseeksi, lisäsin 2 dl kuohukermaa, 1,5 tl suolaa, ropauksen valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottipähkinää, keitinlientä niin paljon että tuli sopivanpehmeä sose. Jaoin soseen yhteen isoon ja kolmeen pieneen vuokaan. Korppujauhoja ripottelin pinnalle ja laktoosittomia voinokareita. Kahdeksi tunniksi uuniin 175 asteeseen.

Illalla lentopallopelin jälkeen laulamaan Kauneimpia joululauluja.

1 kommentti:

Puikoillanikin kirjoitti...

Bataattilaatikko on hyvää ja on meillä korvannut lanttulaatikon. Minä tosin teen sen kaupan valmiista sosepöykylästä.