Valokuvatorstain tämän viikon aihe on LÖÖPPI.
Lähiruokaa - etananveroista herkkua tarjolla.
Meidän puutarhasta löytyy roppakaupalla lehtokotiloita. Ne voisi hyödyntää ruoaksi! Raaka-aineiden puutteesta ei ruoanvalmistus ainakaan ole kiinni, sillä lehtokotiloita löytyy miljoonittain. Kiinasta (?) voisi löytyä hyviä kiinalaisen keittiön reseptejä lehtokotiloista. Ehkä heinäsirkatkin ja muut ötökät voisi kerätä pihamaalta ja puutarhasta. (En taida itse kuitenkaan syödä niitä!)
Helsingin Sanomissa oli juttu jokin aika sitten tutkijasta, joka nautti ruoakseen ötököitä.
Myös YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO kehottaa ihmisiä syömään enemmän koppakuoriaisia, toukkia ja muita ötököitä. Niissä on paljon proteiinia ja hyviä rasvoja. Lisäksi niistä saa kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. Hyönteiset tuottavat myös selvästi karjaa vähemmän ilmastonmuutosta kiihdyttäviä kaasuja, metaania, ammoniakkia ja lantaa.
10 kommenttia:
lööpin takaa paljastuikin oikeaa asiaa;)
Jaiks, tuo on niin kaunis eläin, vaikkakin kyllä järsii kasveja puutarhassa. Laitappa sokerista kotikaljaa laakealle lautaselle ja katso kuinka paljon kotiloita tuo lautanen houkuttelee puoleensa. olen kokeillut. Oli suosittu.
Joo, näitä löytyy kyllä takapihalta, yks aamu keräsin 50kpl! Mutta syömättä jäivät.
Minulta kyllä jää suosiolla tuollaiset syömättä !
Mutta hyvä kun ne joillekin kelpaa.
Kiitos onnitteluista, on se kiva vehje ♥
Etanien kokoontusajot :)
Kuulin myös radiosta jutun, että noita kotiloita voisi käyttää gourmetruokana etanoiden tapaan. Niille piti ensin pitää n. viikon mittainen "puhdistusdieetti" jonka kulkua en kyllä muista. Meikäläiseltä voisi jäädä syömättä. Eipä ole kyllä vielä meidän pihalla noita näkynytkään, onneksi!
Kuulin radiosta ja luin lehdestä tuota asiaa myös.
Vaikeus on saada niitä syötäviä ötököitä niin paljon, että nälkä lähtee, luulisin. Talvella varsinkin.
Pitää jäädä odottelemaan ötökkäruokakirjaa, vaikka ei minusta enää ötökkäsyöjää tule.
Söpöjä ovat mutta liika on liikaa
Tämä on täyttä asiaa, mutta meille suomalaisille lööpin aihe.
Tulevaisuuden ruokaa, kuulemma. Taidan alkaa kasvissyöjäksi :)
Lähetä kommentti