Omenapuu on sekä kaunis että
erittäin hyödyllinen puu. Meillä on muutamia omenapuita
puutarhassamme. Pirja on niistä yksi. Se on aikainen kesäomena.Sen
hedelmät ovat juuri kypsyneet.
Nämä tuorekäyttöön siis syötäväksi sopivat
hedelmät kannattaa nauttia lyhyen ajan kuluessa, sillä ne eivät
säily kauan. Vain noin parin viikon ajan. Siis jos niitä riittää
niin kauan! Hedelmä on pieni ja pohjaväri on keltainen,
peiteväritys punaviiruinen.
Pirjalla sanotaan olevan melko hyvä
vastustuskyky omenaruven suhteen ja hyvä vastustuskyky muumiotautia
kohtaan. Puu ei kasvakaan kovin suureksi. Meillä sen paikkaa
jouduttiin vaihtamaan pari kesää sitten pakollisen kunnalliseen
viemäriverkostoon liittymisen takia. Viime vuonnakin siihen tuli
vain pari hedelmää. Siksi tänä vuonna hedelmät ovat olleet
todella pieniä,niitä on paljon ja ne ovat maukkaita.
Basilikaa olemme kasvattaneet sisällä keittiön ikkunalla, koska kylmyyttä basilika ei kestä ollenkaan. Basilikaa pitää muistaa kastella usein. Napsin kasvustosta lehtiä ohikulkiessani ruokaan ja leivän päällekin.
4 kommenttia:
Bacilika kestää myös pakastamisen, minulle kerrottiin.
Namin näköiset omput! Tänä vuonna niitä taitaa tulla kaikille paljon.
Nami, nami, nam!!!
Tuore basilika on niin hyvä mauste!
Lähetä kommentti