Kaksinkertaiseen lusikkaleipätaikinaan
tuli 400 grammaa laktoositonta voita, 3 desiä sokeria, 4 teelusikallista
vaniljasokeria, 2 teelusikallista soodaa  ja 8 desiä puolikarkeita
vehnäjauhoja. 
 
Kiehautin
voin miedossa lämmössä teräskattilassa välillä sekoitellen noin 10 
minuutin ajan.
Kun vaahto alkoi laskeutua, kaadoin voin kulhoon. Lisäsin sekoittamatta 
kulhoon
sokerin ja laitoin kulhon jäähtymään  viileään lentopallopelin ajaksi. Palattua kotiin vatkasin hyytyneen rasvan  ja 
sokerin lusikalla vaahdoksi. Lisäsin kuivat aineet, jauhot, 
vaniljasokerin ja soodan. Ja taikina oli valmis lusikkasouviin.
Perinteisillä
 syvillä pikkulusikoilla teimme taikinasta lusikanmuotoiset 
puolipallot leivinpaperin päälle pellille.  Paistoin lusikkaleivät 175 
asteessa noin 10 minuuttia pellillinen. 
Jälkikirjoitus 26.8.: Lusikkaleivät onnistuivat erittäin hyvin tällä kerralla. Niistä tuli mureita ja maukkaita tyrnihyytelö- ja viinihyytelötäyttein.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti