Sivun näyttöjä yhteensä

30.8.2012

Lähiruokaa

 
Tänään nautimme lounaaksi lähiruokaa kuten tavallisestikin. Kaikki tässä lautasella olevat ainekset ovat omasta puutarhasta. Perunoita, porkkanoita, violetteja porkkanoita, rapeaa salaattia, kurkkua, vihreää ja keltaista kurpitsaa sekä raitapunajuuria.
Violetti porkkana (Purple Haze F1) on ensimmäinen hybridi villistä violetista porkkanasta. Se on Nantes-tyyppinen. Sen kuori on violetti, mutta sisus oranssinpunainen. Tämä on hyvän makuinen, maku on ehkä parempikin kuin perinteisillä oransseilla porkkanoilla. Se sopii yhtä hyvin salaatteihin, wokkiin ja raasteeksi.
Meillä juurekset keitetään höyryssä eli painekattilassa kaikki yhdellä kertaa. Jos nuo violetit porkkanat olisi keitetty vedessä, ne olisivat värjänneet toisiakin juureksia. 
Raitajuurikaan ei värjää kuten tavallinen punajuuri. Raidallinen punajuuri on tavallista punajuurta makeampi. Raitajuuri on kuin punajuuri, mutta kuoren väri on vähän vaaleammanpunainen kuin punajuurella. Halkaistun raitajuuren mallossa on selvästi nähtävissä vuorotellen valkoisia ja punaisia renkaita eli  raitajuuren poikkileikkauspinta muistuttaa tikkataulua. Keitettäessä raitajuuren värit haalenevat.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hienoa, miten omavaraisia olette !

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Kiinnostava lautasellinen ja valaiseva teksti noitten erikoisempien vihannesten kohdalta.