Sivun näyttöjä yhteensä

7.8.2012

Metsäretkellä

Viikko alkoi marjojen merkeissä eilen ja on jatkunut tänäänkin. Eilen kerkisin käväistä kuitenkin kurkistamassa, mitä pienille kuului ja hetken lukemassa ja jumppaamassa heidän kanssaan.
Lähdimme huolimatta viime öisestä sateesta aamupäivällä marjastamaan. Kuljeskelimme metsissä ja kallioilla ja löysimme niin mustikoita kuin kantarelleja.
Evästauko
 
Marjat (ja sienet) piti putsatakin.

Viime viikolla sain lahjaksi unkarilaisilta tämän kirjan. Se kertoo yhdeksästäkymmenestäkahdesta historiallisen Unkarin nähtävyydestä niin unkariksi kuin englanniksi kuin saksaksi. Unkarin kielellä sitä en pystyisikään lukemaan. Historiallinen Unkari on se Unkari, joka on ollut voimassa vuoteen 1918. Silloin esimerkiksi Transsilvania on kuulunut siihen. Lännessä Unkarin raja on ollut suurinpiirtein Zagrebissa,  idässä Brasovissa.

Tuoksulehtikaktus kukkii paraikaa verannalla ja toinen parvekkeella. Tuoksu on huumaava. Kukka kukkii vain öisin ja yksi kukkanen vain yhden yön ajan.

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kun olin lapsi.. käytiin naapurissa katsomassa tuollaista kukkaa. Naapurin täti kertoi sen nimeksi yön kuningatar !
Oli mahtava tuoksu ja kaunis kukka.

Kiiris kirjoitti...

Kenen jalka kapsaa, sen suu napsaa, sanoi Hilu-täti aikoinaan:) Tuo kukka on kyllä todella kaunis ja tuoksuvan näköinen!

pappilanmummo kirjoitti...

Yön kuningattareksi mekin sitä ensin luulimme, mutta yön kuningatar on hieman toisenlainen ja kukasta ei niitä voikaan erottaa - molemmat kukkivat yhden yön ja kukka on samantapainen.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuoksulehtikaktuksen tuoksu leijailee vieläkin nyt aamulla, vaikka kukka on jo kuihtunut.