Sivun näyttöjä yhteensä

15.8.2012

Yllätyssaalis

 
Tänään on ollut "vaihteeksi" marjastuspäivä. Aamupäivällä kauniissa auringonpaisteessa poimin punaisia viinimarjoja - kypsiä, isoja, maukkaita. Ja ötököitä ei lainkaan ollut häiritsemässä eivätkä metsässäkään edes hirvikärpäset vielä ole tulleet.
 
Illansuussa lähdimme poimimaan paria litraa mustikoita, jotka mies oli luvannut huomenna viedä eräälle vanhukselle. Ajelimme parin kilometrin päähän sienivarustuksetkin mukanamme. Pysäköimme pellonlaitaan, menimme tien yli viitisentoista metriä ja siinähän heinäisessä rinteessä me poimimme nuo kaksi litraa kymmenkertaisesti samasta paikasta pikavauhtia. Olimme varustautuneet metsäretkelle, mutta retki jäikin tuohon. Tämä oli  tämän kesän paras marikko!
Joten taas oli mustikoissa putsaamista ja pakastamista... Mustikka-aika alkaa tosin olla jo ohi. Torilla kaupiteltiin Turun saariston mustikkaa, mutta kyllä sieltä ei voi enää uutta hyvää mustikkaa tulla - jostain muualta nuo torimustikat lienee poimittu.
 
Tämän kasvin saimme pienen hienon miehen äidiltä,olisikohan tämä jaloangervo?
Vihdoin sain myös ensimmäisen kesäkurpitsan!  Hyvänmakuinen tuo oli. Tänä kesänä kurpitsaviljelys on ollut todella myöhässä. 
Ensimmäiset karhunvatukat alkavat kypsyä. Uudet piikkiset versot ovat kasvaneet sateisen kesän ansiosta metritolkulla ja tarttuvat vaatteisiin, kun  lähestyn etsiessäni kypsiä vanhoista versoista.

12 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

No olipas hieno mustikka-apaja! Näyttävät aika suuriltakin. varmaan on teillä jo talvivarastot täynnä:)
Tuo kukka taitaa olla jaloangervo.. näin muisteleisin.

Huopatossunen kirjoitti...

Mahtava mustikkapaikka!

Omista kesäkurpitsoista ei tänä(kään) vuonna tullut mitään, mutta onneksi sain ystävältä kaksi isoa niin sain tehtyä muutaman purkillisen pikkelsiä.

tuulento kirjoitti...

Suomi on todella pitkä maa! Eilen lähdin lähimetsään etsimään mustikoita, mutta todella vaivoin sain ne pari litraa. Monet ovat kertoneet niitä olevan paljon, mutta halla taisi vierailla meillä. Viinimarjojakaan ei tullut, mutta viinirypäleitä kyllä!!!Zilgasta.

Marjut kirjoitti...

Valitettavasti miehen mustikkapaikoilla oli jo käyty, joten saalis ei tänä kesänä ollut kovin iso.

pappilanmummo kirjoitti...

Joko viinirypäleesi ovat kypsiä? Merilläkin on tulossa, mutta kai kypsyvät vastaa syyskuussa joskus...

pappilanmummo kirjoitti...

Tänä vuonna on yllättävästi löytynyt muualtakin kuin tutuilta paikoilta mustikoita

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvä, hyvä!

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvä tietää, siis jaloangervo

AINA JA HILTA kirjoitti...

Aikalailla samoissa merkeissä menee meidänkin aika. Ihmettelin tuossa alempana, kun oli kuva suppilovahveroista - joko nyt?
Kurpitsa ja kurkku pitivät kasvupaussia sateiden ajan, mutta nyt ilman lämmettyä kasvu on lähtenyt uudestaan käyntiin.

RyytimaanMinna kirjoitti...

Meidän suunnalla mustikkaa on tosi huonosti, mutta yksi apaja on löydetty ja se on aika laaja. Lapset sieltä on käyneet noukkimassa useamman kerran pientä taskurahaa vastaan.

Meidän kesäkurpitsat ovat taas innostuneet kasvuun, aika monta on syötykin, välillä alkoi vähän jo kyllästyttääkin... mutta pienen paussin jälkeen taas maistuu. Tuossa odottelee nytkin yksi reilu kilonen jötkäle grilliin menoa :P

Anonyymi kirjoitti...

Kukka on isojaloangervo, jos ihan tarkkoja ollaan :)

T: sekeltäkukansait

pappilanmummo kirjoitti...

Kiitos tarkasta tiedosta