Sivun näyttöjä yhteensä

7.3.2013

Istumisen sietämätön vaarallisuus

Tämä viikko on kulunut ylen nopeasti monenlaisessa touhussa. 
  
Olen käynyt kouluilla pitämässä päivänavauksia, on ollut kokouksia ja jopa kerkisin käydä hiihtämässäkin. Latu-ura oli taas silloin juuri ajettu, joten oli hyvä hiihtää eikä vielä ollut paljon roskaa ladulla vaikka tuulikin aika voimakkaasti. 
 
Eilen oli paikallisen Suomi-Unkari seuran hallituksen järjestäytymiskokous.Kukitimme entisen puheenjohtajamme, joka oli viisi vuotta ansiokkaasti luotsannut toimintaamme ja nyt siirtyi sihteeriksi. Tässä myös ahkera edellinen sihteerimme.
 
Unkarilainen hallituksen vahvistus oli jälleen yllättänyt meidät makoisilla unkarilaisilla leivoksilla, Krémes.
Tänään oli urheiluseuramme veteraanien hemmottelupäivä. Saimme saunoa ja samalla saimme siellä tutustua monenlaisiin voiteisiin. Sitä ennen oli opastusta intialaiseen päänhierontaan, jota tässä harjoitellaan.
 
Tänään LIIKETTÄ! -hankkeessa oli esittelypäivä. Olin kuuntelemassa 2000-luvun mediasta ja ruokavaliotrendeistä. Ruoka ja terveys ovat yhä näkyvämpi osa perinteistä mediamaisemaa. Terveydestä on tullut yhä tärkeämpi arvo. Valitettavasti uutisoinnissa korostuvat aina yksittäiset ravintotekijät kokonaisuuden ksutannuksella. Puhuttiin mm. järkevästä superruoka-ajattelusta, marjojen, hedelmien ja kasvisten käytön lisääntymisestä. Kiinnostus ruoanlaittoonkin on lisääntynyt kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääntymisen myötä. 
Puhuttiin myös istumisen sietämättömästä vaarallisuudesta. Nettiäkin olisi hyvä käyttää seisaaltaan. Jos istut pääsosan työssä, pitäisi muistaa pitää välillä taukoja ja liikkua. Yhtäjaksoinen runsas istuminen heikentää terveyttä. 
Esimerkkinä oli monenlaista liikuntaa sisältävä video yhdeksän esimerkin voimin. Tämä oli "Tosielämän sankarit" -videon "maailmanensi-ilta".
Illalla leivoin sämpylöitä, mustikkapiirakkaa ja pitsaa. Maistiaisia saimme niistä, mutta huomenna ne lähtevät matkaan lastenlasten perheeseen.

Sana tälle päivälle: "Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta - kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä." (Sananlaskut3:3-4)

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Miten ihmeessä sinulla riittää energiaa.... ?
Minä olen töiden jälkeen niin "sippi", ettei muuta jaksa, kuin korkeintaa lenkille !

Mukavaa loppuviikkoa ♥

pappilanmummo kirjoitti...

Kun on eläkkeellä...